Start-up Tulip, aanbieder van elektrische deelsteps, vestigt zich in de Greenhouse op IPKW

0

Start-up Tulip, aanbieder van elektrische deelsteps, huurt per 14 augustus 2019 een ruimte op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Tulip is ontstaan als onderdeel van het StartUpCursusproject aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Arnhem en vestigt zich tussen de andere start-ups in de Greenhouse op IPKW.

Tulip is doorontwikkeld door twee Internationale Business-studenten Chingiskhan Kazakhstan (22, Kazachstan) en Max Schalow (22, Verenigd Koninkrijk) en streeft er naar een modern en duurzaam concept in Nederland te introduceren om het aantal auto’s op de weg te verminderen en de Nederlandse infrastructuur en de mobiliteit te verbeteren. Dit willen ze bereiken door gedeelde elektrische steps met de daarbij behorende eigen ontwikkelde dockingstations op de markt te introduceren.

Tulip werd geïnspireerd door het recente succes van de Amerikaanse Scooter-Sharing bedrijven zoals Bird en Lime en de mogelijke toepassing ervan op de Nederlandse markten van mobiliteit.

Mobiliteit op IPKW

Op IPKW wordt al jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische auto’s, waterstofoplossingen en autonoom rijden. IPKW is een proeftuin voor de ontwikkeling en het testen van prototypes, waarna een eindproduct zowel binnen als buiten de poorten afgezet wordt. Kevin Rijke, directeur van IPKW: “Met de komst van Tulip breiden we de diversiteit aan bedrijven op IPKW die gericht zijn op mobiliteit uit. Op dit moment bekijken we ook de mogelijkheden om met Tulip een pilot te starten op IPKW, zodat medewerkers en bezoekers zich met een elektrische step kunnen verplaatsen over het park.”

De beoogde pilot met 20 e-steps zou een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de huidige pilot met elektrische deelfietsen op IPKW. Kevin Rijke: “Wij vinden het belangrijk dat start-ups de kans krijgen een product goed te testen. IPKW is een privaat terrein en met 80 bedrijven een perfecte omgeving om producten te testen en door te ontwikkelen.”

Greenhouse

Tulip huisvest zich in de Greenhouse op IPKW, een incubator gericht op start-ups in de cleantech. Greenhouse ondersteunt ondernemingen in de start- en eerste groeifase. Voor de fase hierna is het mogelijk om door te groeien op IPKW.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics