Start-up, Sharp & Shave, ontwikkelt rubberen slijpmatje voor peperdure scheermessen.

0

rubber matjeSharp & Shave is een start-up van de Hanzehogeschool Groningen. Een groep studenten Technische Bedrijfskunde bedacht en ontwikkelde een even simpel als doeltreffend product: een rubberen slijpmatje voor peperdure scheermessen. De ene na de andere prijs werd hun deel.

Het matje ( 60 x 140 x 7 mm) bestaat uit twee delen: de antislip-onderlaag met ribbels en het feitelijke slijpgedeelte van natuurlijk zacht rubber. Met name de hardheid van het materiaal is essentieel want bij het slijpen moet er ‘een golfbeweging van de mat tussen de messen plaatsvinden’, zo weet woordvoerder Jille De Vries. Want dan ontstaat de reinigende werking. “Na veel verschillende materialen getest te hebben op hardheid, gladheid en structuur zijn wij tot ons natuurlijke rubber gekomen.”
Op gebruikte scheermessen zitten zeepresten, haarresten en huidschilfers. Deze vervuiling heeft negatieve invloed op de scherpte van de mesjes en zou dus moeten worden verwijderd. Dat kan met het rubberen matje.

Uitgeroepen als most innovative, most potential en most creative company.

De Groningse student-ondernemers deden begin april van dit jaar mee aan de International Student Company Competition in de Letse hoofdstad Riga. Daar sleepte de start-up drie van de zeven te vergeven prijzen in de wacht, terwijl er 99 studentenbedrijfjes meestreden.  De Vries: “We werden er uitgeroepen als most innovative, most potential en most creative company.  Half april hebben we vervolgens de finale gewonnen van de BusinessMatch Groningen en werden we uitgeroepen tot het beste studentenbedrijf van de Hanzehogeschool.  Op 11 mei  stonden we in de halve finale van de Anner Award, een verkiezing voor de beste student company van de noordelijke provincies. Die wonnen we ook.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics