Smart City: in welke slimme stad wil jij leven?

0

Deze keer zet imec haar visie uiteen over Smart City.

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengt de Vlaamse overheid maandelijks het onderzoek van één van de vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid.

Wat maakt steden slim? Ze hebben immers historisch altijd al gekeken naar hoe technologie hun werking kan ondersteunen. Rioleringen, elektriciteit, verkeerslichten,… waren ooit allemaal high tech.

Met het internet of things wordt technologie (zoals sensoren en actuatoren) echter betaalbaarder en geconnecteerder. Met artificiële intelligentie komen er nieuwe inzichten uit die data. Overheden, bedrijven, onderzoekers én burgers zien er mogelijkheden in.

Technologie zal de stedelijke problemen niet oplossen, maar kan wel een rol spelen in de aanpak ervan. Interdisciplinariteit, interoperabiliteit, doelgerichtheid, samenwerking, co-creatie,… het zijn cruciale componenten om tot een slimme stad te komen.

In deze lezing vertelt Jan Adriaenssens, directeur City of Things bij imec, aan de hand van enkele concrete voorbeelden (goeie én minder goeie), hoe technologie een rol kan spelen in de steden van de toekomst.

Aanmelden

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics