Sirris zet netwerk op voor Vlaamse digitale scale-ups

0

Maar liefst 100 miljoen euro investeert Vlaanderen de komende 4 jaar om ondernemerschap een duw in de rug te geven. 11 partners, waaronder Sirris, stappen mee in dit ambitieuze traject. Naast een imagoboost wil het bedrijven met raad en daad bijstaan bij elke stap van het ondernemerschap. Sirris focust op jonge en innovatieve digitale spelers die klaar zijn voor een groeiversnelling.

Onder het motto ‘samen voor meer ondernemerschap’ lanceert het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen een ambitieus vierjarig project. Want de cijfers liegen er niet om: de startersgraad in Vlaanderen ligt lager dan in andere Europese landen.

De geselecteerde projecten hebben dan ook als doel om het imago van zelfstandig ondernemen op te krikken en ondersteuning op maat te bieden aan (pre)starters. Maar ook begeleiding van start-ups bij hun metamorfose tot succesvolle internationale groeibedrijven staat op de agenda. Die zogeheten ‘scale-ups’ hebben immers de grootste innovatiekracht en zijn belangrijke motoren voor extra werkgelegenheid.

Focus op scale-ups

Samen met tien andere partners, waaronder Voka, Unizo, Flanders DC, EY en de Confederatie Bouw, werd Sirris uitgekozen om mee de schouders onder dit ambitieuze overheidsinitiatief te zetten. Onze aandacht zal specifiek uitgaan naar innovatieve digitale bedrijven die de startersfase ontgroeid zijn en op het punt staan om internationaal door te breken.

Omar MohoutIn tegenstelling tot start-ups hebben deze spelers al een werkend businessmodel gevonden. Maar willen deze scale-ups een groeiversnelling doormaken en internationaliseren, dan worden ze geconfronteerd met tal van nieuwe uitdagingen. Ze moeten bijvoorbeeld manieren vinden om hun organisatie en technologie zo te organiseren dat de business de groeispurt aankan.

Omar Mohout, expert Software Engineering & ICT :

“Er is nood aan specifieke begeleiding voor ambitieuze digitale bedrijven die met een groeispurt bezig zijn. Groei in de software-industrie vereist een aangepaste benadering omdat het anders verloopt dan in de ‘niet-digitale’ sectoren. Ze staan hier voor een dubbele uitdaging, het realiseren van externe groei én interne groei.”   

Lerend netwerk

Om dat groeipotentieel te ontginnen en zonder al te veel groeipijnen door te stoten tot groeibedrijf, is gespecialiseerde ondersteuning geen overbodige luxe. Daarom zal Sirris samen met Agoria een netwerk lanceren voor scale-ups met peer-to-peer begeleiding als speerpunt.

Naast groepsleren zal er volop worden ingezet op individuele ondersteuning. Zo zullen experts samen met de deelnemende bedrijven opschalingstrajecten uitstippelen en helpen opvolgen. Ook spelers die hun groeispurt al achter de rug hebben, worden actief betrokken in het lerende netwerk. Zodat hun ervaring en knowhow kunnen terugvloeien naar de scale-ups.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics