Simcenter-oplossingen Siemens versnellen het voorspellen van complexe productprestaties

0

Siemens PLM Software introduceert een nieuw portfolio: Simcenter™ is een suite van simulatiesoftware en testoplossingen die organisaties helpt bij uitdagingen op het vlak van moderne engineering en complexe producten. Simcenter combineert simulatie en fysieke testen met intelligente rapportering en data-analyse. Hiermee worden ’Digital Twins’ geproduceerd die accurater de productprestaties kunnen voorspellen binnen alle stadia van de productlevenscyclus. Dit zorgt ervoor dat engineering-organisaties sneller en goedkoper innovatieve producten kunnen ontwikkelen.

Binnen het portfolio introduceert Siemens ook Simcenter 3D, een nieuwe 3D CAE-oplossing, gebouwd op het NX-softwareplatform. Hierin worden verschillende oplossingen gecombineerd tot een breed assortiment van simulatiedisciplines en industrie-applicaties.
Met de introductie van Simcenter neemt Siemens de volgende stap in zijn digitaliseringsstrategie, en tracht het zijn visie van ‘predictive engineering analytics’ om te zetten in concrete tools. Deze visie moet voor een transformatie zorgen in de manier waarop complexe producten ontwikkeld kunnen worden.

‘Fabrikanten staan onder enorme druk om hun product-engineering verder te ontwikkelen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico te verdwijnen’, zegt Peter Bilello. President van CIMdata, Inc. ‘Dankzij het Simcenter-portfolio en de predictive engineering analytics-visie, gecombineerd met de overname van LMS en – recenter – die van CD-adapco, speelt Siemens proactief in op deze uitdagingen door zijn krachtige technologie in te zetten. Hierdoor kan Siemens zijn klanten blijven ondersteunen bij het oplossen van huidige uitdagingen op het gebied van engineering en productontwikkeling.’

Veel van de bestaande producten combineren mechanische functies met elektronica, software en controls. Engineering-afdelingen moeten slimme producten maken en vaak nieuwe materialen en maakmethodes inzetten. Dit heeft tot gevolg dat bestaande engineering-methodes voor productfunctionaliteit-verificatie zich verder moeten ontwikkelen en een voorspellende rol aan moeten nemen om digitalisering en systeem-gedreven productontwikkeling te ondersteunen.

Simcenter is ontwikkeld om deze uitdagingen het hoofd te bieden en Siemens’ predictive engineering analytics-visie te realiseren door verschillende technologieën te combineren in simulatie en test. Dit omvat computational solid mechanics (CSM) en finite element analysis (FEA), computational fluid dynamics (CFD), multibody dynamica, controls, fysieke testen, visualisatie, multidisciplinair ontwerponderzoek en data-analyse. Deze technologieën worden dan beheerd binnen een PLM-context, gebaseerd op Siemens’ Teamcenter®-software, om engineering en ontwikkeling van complexe systemen te ondersteunen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics