Siemens Healthineers neemt robotchirurgie specialist voor 1,1 miljard dollar over.

0

Corindus Vasculaire Robotica, een toonaangevende ontwikkelaar van precisie vasculaire robotica, kondigde vandaag aan dat het een definitieve fusieovereenkomst is aangegaan die zal worden overgenomen door Siemens Healthineers AG. In het kader van de fusieovereenkomst zal Siemens Medical Solutions, een volledige dochteronderneming van Siemens Healthineers AG, een Duitse beursgenoteerde onderneming, alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Corindus verwerven voor 4,28 dollar per aandeel in contanten, wat een totale aankoopprijs van ongeveer 1,1 miljard dollar vertegenwoordigt.

Mark J. Toland, President en Chief Executive Officer van Corindus

“We zijn blij dat we deze overeenkomst met Siemens Healthineers hebben bereikt”, zegt Mark J. Toland, President en Chief Executive Officer van Corindus. “Wij geloven dat de transactie direct, overtuigend en bepaalde waarde zal opleveren voor alle Corindus-aandeelhouders, evenals aanzienlijke voordelen voor onze klanten. De combinatie van de geavanceerde, hoogwaardige beeldvorming van Siemens Healthineers, digitale en kunstmatige intelligentietools met het Corindus precisie robotica platform heeft het potentieel om de manier waarop de gezondheidszorg wordt geleverd aan mensen die lijden aan hart- en vaatziekten of perifere ziekten te transformeren. De enorme technologische synergieën en de gedeelde visie van beide bedrijven moeten ons in staat stellen om een naadloze integratie tussen onze activiteiten te bereiken”.

 

Michel Therin

“Corindus heeft een leidende positie verworven in de vasculaire robotica met een overtuigend technologieplatform voor robotgeassisteerde coronaire, perifere en neurovasculaire procedures”, zegt Michel Therin, President, Advanced Therapies bij Siemens Healthineers. “De overname van Corindus, in combinatie met de sterke portefeuille van Siemens voor geavanceerde therapieën, zal de groei van de vasculaire robotica verder helpen bevorderen. De integratie van onze technologieën kan leiden tot minder variabiliteit, verbeterde efficiëntie, verbeterde toegang tot zorg en uiteindelijk betere resultaten voor de patiënt. We kijken ernaar uit om het Corindus-team te verwelkomen bij Siemens Healthineers.”.

De transactie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Corindus en zal naar verwachting worden afgerond in het vierde kwartaal van 2019, onder voorbehoud van goedkeuring door de Corindus-aandeelhouders, de afloop of beëindiging van de toepasselijke wachttermijn onder de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act en de tevredenheid van andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics