Shell opent eerste Ionity snellaadpunt langs de A12

0

“We werken in Nederland aan een snellaadpuntennetwerk”, zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. “Hiermee willen we voorzien in de behoefte van een groeiend aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden. We hebben de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpalen te realiseren, waarvan de eerste snellaadpunten in de Randstad zullen komen.”

Shell Recharge is de naam van de nieuwe oplaadservice. De elektriciteit die klanten afnemen is afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen.

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt toe. De voertuigen krijgen een steeds groter bereik en door technologische innovaties duurt het opladen aanzienlijk korter. Machteld de Haan: “Wij willen er zijn voor alle automobilisten. Daarom zorgen we ervoor dat onze producten en diensten steeds zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van onze gasten. Met het aanbieden van snellaaddiensten zetten we hierin een volgende stap.”

De Shell Recharge-laadpunten komen in eerste instantie bij belangrijke snelweglocaties met goede voorzieningen. Gasten kunnen hier tijdens het laden verse broodjes en koffie verkrijgen en gebruikmaken van gratis wifi en schone toiletten.

Nog voor het einde van het jaar zijn ook de Shell-stations Hellevliet bij Harmelen en Peulwijk Oost bij Den Hoorn voorzien van Shell Recharge. In de weken en maanden daarna volgen steeds meer stations met snellaadpunten, die samen een eerste netwerk in de regio Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Utrecht zullen vormen. Shell werkt voor het snellaadpuntennetwerk langs snelwegen samen met Allego. Deze partner heeft alle oplaadpalen onder beheer en biedt directe ondersteuning aan automobilisten die van de dienst gebruikmaken.

Shell wil een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. “Elektrische mobiliteit is hier een voorbeeld van”, stelt Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland. “Naast het Shell Recharge-netwerk werken we met IONITY aan een Europees netwerk van snellaadpunten. Samen met de recent aangekondigde overname van NewMotion, dat inzet op laadpalen thuis en op het werk, ontwikkelen we zo een breed aanbod dat nodig is om het initiële succes van elektrische voertuigen voort te zetten.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics