Sekisui S-Lec vestigt Europees onderzoekscentrum op Brightlands Chemelot Campus

0

Sekisui S-Lec, onderdeel van Sekisui Chemical uit Japan, heeft aangekondigd een Europees onderzoekscentrum te vestigen op Brightlands Chemelot Campus te Sittard-Geleen. Daarnaast heeft Sekisui S-Lec plannen om de productiecapaciteit op Chemelot Industrial Park te Sittard-Geleen en bij de vestiging te Roermond uit te breiden. Met deze investeringen versterkt Sekisui S-Lec de ontwikkeling van nieuwe technologie, de productontwikkeling en de wereldwijde verkoop van folie voor gelamineerd glas. De krachten van Sekisui en Brightlands worden gebundeld. De bekendmaking komt tegelijk met de viering van 20 jaar Sekisui S-Lec in Nederland.

Sekisui Chemical Co., Ltd. is een internationaal bedrijf met 50 jaar ervaring met de productie van PVB (polyvinylbutyral) S-Lec folie, een product dat sinds 1997 door Sekisui S-Lec B.V. in Nederland wordt geproduceerd, vooral voor de automobielindustrie en in de bouw in Europa. Het bedrijf produceert verschillende soorten folie – zoals transparante, gekleurde en verduisterende folies – die alle de volgende eigenschappen hebben: veilig, beschermend, geluiddempend, beschermend tegen infrarood en goed isolerend.

Met productie op Chemelot Industrial Park en in Roermond en met het Europese onderzoekscentrum op Brightlands Chemelot Campus kan Sekisui S-Lec volop profiteren van de mogelijkheden die daar door het innovatieve ecosysteem worden geboden. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op nieuwe toepassingen in auto’s.

Sekisui S-Lec heeft plannen om te investeren in extra productiecapaciteit op Chemelot Industrial Park en in Roermond om te kunnen inspelen op de groeiende wereldmarkt voor folie dat dient als tussenlaag voor gelamineerd glas.

Yoshio Aoshima, voorzitter van Sekisui S-Lec, zegt: “We zijn nu twintig jaar in Nederland gevestigd, dus we weten dat we hier op de juiste locaties zitten. Voor wat betreft het ontwikkelen van nieuwe producten en nieuwe markten zijn onze verwachtingen van Brightlands hoog gespannen. De campus is voor ons een nieuwe omgeving, waarvan we inmiddels de levendige sfeer hebben leren waarderen.”

Bert Kip CEO Brightlands Chemelot Cam

 

Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus: “Wij zijn blij dat we weer een vooraanstaand chemiebedrijf op onze campus mogen begroeten. We zijn ervan overtuigd dat Sekisui bij ons zijn innovatieprojecten voor auto’s kan versnellen. De campus is namelijk bij uitstek geschikt als locatie voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de waardeketens van de automobielindustrie en de bouw, waarbij de ontwikkeling van nieuwe functies en toepassingen op basis van kunststoffen aan de orde is. Wij bieden niet alleen toegang tot een netwerk van bedrijven die op de campus gevestigd zijn, maar ook tot allerlei organisaties en personen die de campus bezoeken.”
Robert Claasen, directeur Chemelot, merkt op: “Onze ambitie is om Chemelot voor 2025 te ontwikkelen tot de meest concurrerende en meest duurzame chemie- en materialensite in Europa. De investering door Sekisui ondersteunt deze ambitie en daarom zien wij uit naar de uitbreiding.”

Twan Beurskens, gedeputeerde Economie & Kennisinfrastructuur voor de Provincie Limburg, voegt daaraan toe: “Om te beginnen feliciteert de Provincie Limburg Sekisui met zijn 20e verjaardag in Limburg. Wij zijn vereerd door hun bijdrage aan onze economie. Ik ben verheugd dat Sekisui de vestiging van hun Europese onderzoekscentrum op Brightlands Chemelot Campus heeft aangekondigd. Deze investering versterkt de economische ontwikkeling van onze provincie, waar een sterke cluster aanwezig is van bedrijven die zowel in de materialensector als in de automobielindustrie actief zijn. Dit voegt waarde toe aan zowel de productie als de onderzoeksketen in Limburg.”

Over Sekisui
De Sekisui Chemical Group, een Japanse onderneming, is het moederbedrijf van Sekisui S-Lec B.V. De Sekisui Chemical Group heeft al meer dan 70 jaar een leidende positie in de procesindustrie voor kunststoffen. De groep telt wereldwijd meer dan 23.000 medewerkers. Sekisui Chemical Group combineert expertise op het gebied van productie met unieke materialen voor milieuvriendelijke producten, waarvan de samenleving duurzaam kan profiteren.

Sekisui S-Lec produceert folie dat dient als tussenlaag voor gelamineerd glas. Dit glas wordt toegepast waar veiligheid, bescherming, isolatie en bescherming tegen zonlicht en geluid belangrijk zijn, vooral in de automobielindustrie en de bouw.
Voor toepassing in auto’s ontwikkelt Sekisui Chemical nieuwe functies, met name zgn. Head-Up Display (HUD) systemen. Een HUD-systeem kan informatie als rijsnelheid en rijbaan op de voorruit van voertuigen projecteren, het bevordert het veilig rijden en het kan worden verbonden met andere systemen in de auto.

Het nieuwe Europese onderzoekscentrum voor S-Lec gaat in juni 2017 van start, wat in nieuwe arbeidsplaatsen zal resulteren. De fabrieken op Chemelot en in Roermond zijn onderdeel van Sekisui S-Lec. De eerste lijn op Chemelot werd in 2006 gebouwd, de tweede in 2010.

Sekisui S-Lec dankt zijn sterke marktpositie aan unieke technologie, hoogwaardige producten en het voortdurend verbeteren van de producten en productieprocessen. Dit wordt vooral ingegeven door de behoeften van de klant en milieu-aangelegenheden. Sekisui S-Lec is QS 9000, ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

De Sekisui-fabriek op Chemelot produceert sinds 2006 hars, een grondstof voor PVB-folie, die voordien vanuit Japan werd aangeleverd. Sindsdien realiseert het bedrijf grote besparingen op transportkosten, terwijl wisselkoersrisico’s tot het verleden behoren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics