Rotterdam door naar finale Europese Innovatie Hoofdstad

0

Rotterdam is door naar de laatste ronde van de wedstrijd tussen Europese steden om Innovatie hoofdstad van Europa te worden, aldus berichtgeving van Innovations Origin. De wedstrijd is uitgeschreven door de Europese Commissie om innovatie in Europese steden te stimuleren. Jaarlijks is er een geldbedrag van 1 miljoen euro uitgetrokken om de winnaar te belonen. De vijf steden die na de winnaar het hoogst scoren krijgen een beloning van 100.000 euro.

Eerder wonnen Amsterdam, Parijs en Athene de titel. Dit is het laatste jaar dat de wedstrijd plaats vindt in deze vorm omdat deze deel uitmaakt van het investeringsprogramma Horizon 2020 van de EU. Dat zal worden voortgezet met het programma Horizon 2021-2027. Of dat programma zal voorzien in een nieuwe wedstrijd is nog niet bekend.

12 finalisten

In totaal schreven zich voor de competitie van 2019 28 Europese steden in. Daarvan heeft de Europese Commissie er twaalf genomineerd om door te gaan naar de finale. Naast Rotterdam zijn dit zijn Antwerpen, Bilbao, Bologna, Bristol, Dortmund, Espoo, Glasgow, Hamburg, Londen, Lyon en Nantes.

Alleen steden met een inwoneraantal hoger dan 100.000 konden meedoen. Ook moeten ze liggen in een EU-lidstaat die meedoet aan het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU, Horizon 2020.

Of Rotterdam wint, wordt bekend gemaakt tijdens de Europese Innovatiedagen in Brussel eind september.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics