‘Rol Europa als wijze uil moet open innovatie stimuleren’

0

Tijdens plenaire sessie waarmee gisteren de European Conference Industrial Technologies 2016 opende pleitte ASML-ceo Peter Wennink voor Europa als ‘wijze uil’ die, in tegenstelling tot de ‘tijger’ van Azië en de ‘adelaar’ van de VS, wél de industrie, de academia en de overheid samenbrengt voor een lange termijn samenwerking. Een samenwerking gericht op het creëren van een Europees ecosysteem van open innovatie, naar het voorbeeld van de Eindhovens semiconsector. Niet voor niets brengt ASML daar 44 procent van zijn sourcing (in 2015 werd voor 3,8 miljard euro uitbesteed) onder. Bij grotendeels single source partners en dat zijn partijen die niet alleen betrouwbaar en open zijn, maar ook een duidelijk eigenbelang hebben, aldus Wennink. ‘En dan gaat het erom dat je dat gemeenschappelijke belang weet te managen.’

Van 22 tot en met 24 juni wordt in de RAI in Amsterdam de European Conference Industrial Technologies 2016 gehouden. Dit is de grootste netwerkconferentie van Europa over nieuwe productietechnologieën, nanotechnologie, biotechnologie en digitalisering, met meer dan 1250 deelnemers van hoog niveau, afkomstig uit de industrie, onderzoek, onderwijs, de financiële dienstverlening en de overheid en uit alle delen van Europa. Tijdens de driedaagse conferentie een gevarieerd aanbod plenaire en interactieve sessies, inspirerende keynote speakers, case studies en heel veel gelegenheid om in contact te komen met nieuwe business partners. Om zo samen de prioriteiten vast te stellen voor een Europees industrieel innovatie ecosysteem.
Industrial Technologies 2016 – Creating a Smart Europe – is een evenement dat wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van de EU dat Nederland vervult tijdens de eerste helft van 2016.

Klik hier een wrap-up van de conferentie door de organisatie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics