Renishaw specialist in het opsporen, aanpakken en beheersen van afwijkingen in productie-activiteiten

0

Renishaw, wereldleider in precisietechnologie, heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het opsporen, aanpakken en beheersen van afwijkingen in productie-activiteiten.

Hiervoor biedt Renishaw een uitgebreide reeks producten van meettasters, software en inbouwsets voor CMM’s, Equator meetsysteem tot styli voor schakelende meettasters.

Meettasters, software en inbouwsets voor CMM’s

Een revolutie op meetgebied is de 5-assige technologie, in tegenstelling tot de conventionele meetmethodes op CMM’s bewegen bij deze technologie de CMM en meetkop gesynchroniseerd om de dynamische machinefouten bij zeer hoge scansnelheden te minimaliseren. De allernieuwste ontwikkeling op dit gebied is de RFP Fringe probe; hierbij wordt gebruik gemaakt van gestructureerd licht – de RFP taster heeft geen referentiemarkeringen nodig om gegevens van verschillende gebieden aan elkaar te koppelen, dat is bij de andere tasters wel het geval.

Equator™ meetsysteem

Een alternatief op de traditionele specifieke meetopstellingen, gebaseerd op de traditionele vergelijking van gemaakte producten met een referentieproduct. De Equator kan ingezet worden in fabrieken met grote temperatuurvariaties. Er zijn momenteel 2 types in omloop: de Equator 300 en 500. Het nieuwe grotere Equator 500 systeem maakt nu vergelijkend meten van grotere producten mogelijk met een werkvolume van 500 mm x 400 mm (=hoogte).

Opspansystemen

Renishaw heeft een uitgebreid programma van modulaire opspanelementen, specifiek bestemd voor CMM’s, visionsystemen en het Equator meetsysteem. De elementen worden handmatig opgezet; speciaal gereedschap is niet nodig.

Meettasters en software voor bewerkingsmachines

Een belangrijke productgroep van Renishaw zijn meettasters en software voor bewerkingsmachines. Tasteroplossingen verminderen tot wel 90% van de insteltijden. Tastertechniek is een gewaardeerde bekende methode om de efficiëntie, kwaliteit, mogelijkheden en nauwkeurigheid van bewerkingsmachines te maximaliseren. Zo zijn meetasters met RENGAGE technologie gespecialiseerd in het meten van ingewikkelde vormen en contouren en zijn dus perfect voor bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie.

Producten om nauwkeurigheid te testen

De Renishaw laserinterferometer- en ballbarmeetsystemen verifiëren, volgen en verbeteren de statische en dynamische prestaties van bewerkingsmachines, CMM’s en andere bewegende systemen met kritische positionering.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics