Pontes Medical Expertmeeting op 18 mei in teken van Value Based Healthcare

0

Tijdens de Pontes Medical Expertmeeting op 18 mei zullen artsen en technische professionals uit het bedrijfsleven de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van medische technologie bespreken en beleven. De locatie van deze bijeenkomst rouleert jaarlijks. Dit jaar is het AMC in Amsterdam de gastheer.

Organisatoren van het event zijn Pontes Medical en Mikrocentrum, kennis- en netwerkorganisatie voor de industrie. Pontes Medical is een samenwerkingsverband tussen AMC, VUmc en UMC Utrecht met als doel om samen met professionals in de ziekenhuizen en het bedrijfsleven nieuwe producten te ontwikkelen, te valideren en naar de markt te brengen.

Value Based Healthcare

Het overkoepelende thema van de bijeenkomst is Value Based Healthcare, een methodiek voor het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van de zorgkosten. De bijeenkomst opent met een inspiratiedebat over dit onderwerp. Uiteraard is er ruimte voor interactie met de bezoekers. In debat zullen gaan Hans Romijn (voorzitter RvB AMC), Leonique Niessen (directeur Santeon), Tom Oostrom (directeur Nierstichting) en Michel Briejer (partner Thuja Capital). Zij discussiëren over de impact van Value Based Healthcare op de prestaties van ziekenhuizen, het belang voor nierpatiënten, en de betekenis voor het aantrekken van investeerders in hightech innovatie?

Masterclasses en Innovation Challenge

Naast het inspiratiedebat is er in het programma tijd ingeruimd voor masterclasses over de zorg; financiering en innovatie; netwerken; een medtechmarkt; en pitches door bedrijven en artsen. In een Innovation Challenge genereren studenten live oplossingen voor zorgproblemen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics