Organ Assist en Xvivo Perfusion bundelen krachten

0

Het Groningse bedrijf Organ Assist, pioniers op het gebied van perfusie van donororganen, en het Zweedse XVIVO Perfusion hebben bekend gemaakt dat zij vanaf vandaag de krachten bundelen. Het beursgenoteerde XVIVO Perfusion (NASDAQ, Stockholm) neemt hiertoe 100% van de aandelen van Organ Assist over.

Zowel Organ Assist als XVIVO Perfusion hebben de afgelopen decennia met hun technologie voor preservatie en perfusie van donororganen de transplantatiegeneeskunde blijvend veranderd. Beide bedrijven zijn en blijven toegewijd in het terugdringen van het tekort aan donororganen door hun innovatieve technologie beschikbaar te stellen aan transplantatiecentra wereldwijd, met als doel méér donororganen veilig te kunnen gebruiken voor transplantatie en uiteindelijk meer patiënten een uitzicht te geven op een nieuw levensreddend orgaan.

Arjan van der Plaats

XVIVO Perfusion heeft een leidende marktpositie op het gebied van preservatie en perfusie met de gepatenteerde STEEN solution™ en pompsystemen voor longen en hart. Al sinds de start van Organ Assist in 2005 ligt de focus op innovatieve pompsystemen en protocollen voor lever en nieren. Het combineren van beide medtech bedrijven heeft als doel om met een unieke synergie van vloeistoffen en pompsystemen voor alle belangrijke organen (hart, longen, lever, nieren) een wereldwijd leidende marktpositie in te nemen.

Dag Andersson

De komende tijd zal er een integratie plaats vinden, waarbij de vestiging in Groningen zich, bouwend op de jarenlange kennis en ervaring, zal door ontwikkelen als technologisch expertise- en researchcentrum en de markt zal bedienen op het gebied van lever- en nierperfusie.

XVIVO becomes the first organ preservation and evaluation company in the world to be actively involved with all major organs after this strategically important acquisition says XVIVO Perfusion CEO Dag Andersson.

Oprichters prof.dr. Gerhard Rakhorst en dr.ir. Arjan van der PlaatsDeze overname is een waardering voor het personeel en het jarenlange doorzettingsvermogen, en de volgende stap in ons doel om met onze technologie zoveel mogelijk patiënten te helpen.

Vol enthousiasme kijken we uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s van het XVIVO-team in het verder bouwen naar een wereldwijd leidende marktpositie en onze klanten in staat te stellen zoveel mogelijk levens te redden zegt Wilfred den Hartog, CEO Organ Assist.

Artikel uit november 2019 Link magazine: Robuust opslagsysteem donororganen van Organ Assist nadert opschaling

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics