Onderzoek GlobalData toont aan dat IT-budgetten verschuiven naar Artificial Intelligence (AI) en big data-platformen

0

Nieuw onderzoek van GlobalData onthult een belangrijke verschuiving in de richting van Artificial Intelligence (AI) en uitgaven voor big data-platform onder IT-professionals. Brad Shimmin, Service Director bij GlobalData, een vooraanstaand data- en analysebedrijf, biedt zijn visie op deze bevinding en de toekomst van digitale transformatie:

“Als de laatste paar jaar iets hebben laten zien, is het Internet of Things (IoT) een duidelijke opstap op het pad naar wat velen beschouwen als de volgende industriële revolutie – noem het Industry 4.0, digitale transformatie, of wat je wilt. Er verschijnen dagelijks nieuwe use-cases, die elk onthullen hoe de eenvoudige handeling van het instrueren van een bepaald bedrijfsproces opwindende nieuwe kansen kan bieden.

Brad Shimmin, Service Director bij GlobalData

“Maar de grote mythe van IoT, dat het alleen op wonderbaarlijke wijze fabrieken en steden in staat stelt om zichzelf te runnen, is slechts – een mythe. Zonder zicht op het bedrijf als geheel is IoT niets anders dan de instrumentatie en rapportage van geselecteerde functies. Echte digitale transformatie vereist niet alleen IoT, maar IoT in context, dat wil zeggen naast big data en analytics, allemaal gevoed door AI.

“Dit idee van de digitale twin heeft nog niet de tractie gevonden die verder gaat dan kleinere, gerichte IoT-use-cases. Dit is natuurlijk niet onbelangrijk vanwege de voortdurende nadruk op het hier en nu, niet op de toekomst. In ons recente onderzoek onder meer dan 3.200 IT-professionals uit de hele wereld, ontdekten we dat slechts 45% van de jaarlijkse IT-budgetten gaat naar projecten die het bedrijf daadwerkelijk kunnen ‘veranderen’. Het leeuwendeel van de beschikbare middelen vloeit voort uit het onderhoud van bestaande systemen, om alles in goede banen te leiden.

“Toch ontdekte GlobalData in ditzelfde onderzoek dat bedrijven zwaar investeren in het leggen van de basis van een digitale twin op bedrijfsschaal – namelijk big data en AI. Vergeleken met een verkleinende uitgavenstijging tussen 2017 en dit jaar van slechts twee procent voor IoT-platforms, zagen deze twee gebieden een gecombineerde toename van gemiddeld meer dan een stijging van 11 procent. Grote dataplatforms op zichzelf zagen het afgelopen jaar een enorme toename van 19 procent in de bestedingen, waarbij 69% van de IT-budgethouders geld apart legde voor gegevens op grote schaal binnen de onderneming.
“Naarmate bedrijven snellere resultaten behalen op AI en big data, verwacht GlobalData dat IoT-spelers blijven streven naar het stimuleren van digitale twin-enabling technologieën, bijvoorbeeld blockchain, die bedrijven zullen helpen begrijpen hoe deze fundamentele investeringen breder kunnen worden ingezet. .”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics