Nijdra productiepartner wereldspeler koptelefoons.

0

Nijdra Group uit Middenbeemster heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de beste koptelefoon en versterker ter wereld: de Orpheus van Sennheiser. Dit prestigeproject staat onder de directe leiding van de twee CEO’s van Sennheiser: Daniel Sennheiser en Dr. Andreas Sennheiser.

Orpheus uit aluminiumdelen

De Nijdra Group heeft in dit project met haar expertise op het gebied van hoogwaardige verspaning bijgedragen aan de reproduceerbaarheid van diverse mechanische delen van zowel de koptelefoon als ook de versterker. In tegenstelling tot reguliere koptelefoons bestaan de onderdelen van de Orpheus uit aluminiumdelen die doormiddel van 5-assige bewerking uit volmateriaal worden gefreesd.

Sennheiser kiest Nijdra als productiepartner

De zeer intensieve samenwerking met deze Duitse klant heeft ongeveer 1,5 jaar geduurd. Daarbij zijn de projectteams van beide organisaties meerdere keren bij elkaar gekomen en zijn de technische details en mogelijkheden van de machinefabriek van de Nijdra Group besproken. Dit project staat onder leiding van mede-eigenaar en directeur van de Nijdra Group, Jeroen Nije. Na diverse aanbiedings- en gespreksrondes werd de Nijdra Group uiteindelijk tijdens de Hannover Messe 2015 door het Sennheiser-team verkozen tot productiepartner voor dit project. Jeroen Nije geeft aan: “Het afwerkingsniveau was en is nog steeds een behoorlijke uitdaging, maar bijzonder trots ben ik er op, dat zo’n wereldspeler bij ons in de Middenbeemster langskomt en de onderdelen voor zijn meest prestigieuze product hier laat maken”.

Jeroen Nije  “How it’s Made”

De samenwerking met deze Duitse klant, kwam jaren geleden tot stand nadat Jeroen Nije het programma “How it’s Made” op Discovery Channel had gezien. Daarin was de productie van Sennheiser microfoons te zien, echter worden de meeste fijnmechanische delen voor deze producten in eigen huis gefabriceerd. Sindsdien werd wel een beroep gedaan op de Nijdra Group uit Middenbeemster voor speciale en eenmalige projecten van hoogwaardige onderdelen. Tot afgelopen jaar, want de Nijdra Group zal gedurende de looptijd van dit project de serieproductie van alle fijnmechanische delen voor de Orpheus aan Sennheiser leveren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.