Nieuwbouw op Strijp-T geeft Settels Savenije ruimte verder te groeien

0

Ingenieursbureau en productiebedrijf Settels Savenije verwacht eind 2019 te kunnen verhuizen van Son naar de 5.500 vierkante meter nieuwe productie-, assemblage- en kantoorruimte die dan wordt opgeleverd in Eindhoven. Het betreft een uitbreiding van de bestaande locatie op Strijp-T. De nieuwbouw geeft het bedrijf de mogelijkheid verder te groeien. ‘In onze nieuwe locatie kunnen we de productie van zeer nauwkeurig draai-, frees- en draadvonkwerk uitbreiden en krijgen we ruimte voor de noodzakelijke finishing van de precisieonderdelen voor onze medische en hightech klanten’, vertelt cto Sven Pekelder. Verder krijgt Settels de beschikking over extra montagefaciliteiten en een cleanroom van meer dan 600 vierkante meter voor de assemblage en het testen van de hightech systemen die het bedrijf ontwikkelt en bouwt. Tevens ontstaat ruimte voor eigen installaties die de reinheid van de systemen moeten zeker stellen, waaronder een restgas-analysesysteem. In de nieuwe productieruimte is ook een optische afdeling voorzien.
‘We merken bij onze klanten een toenemende vraag naar zeer schone, complexe samenstellingen. Naast verdere integratie van functionaliteit, inclusief elektronica en optiek, worden systemen ook groter. Daar is veel ruimte voor nodig, vandaar deze uitbreiding’, licht Pekelder toe. ‘We verwachten hiermee een aantal jaren vooruit te kunnen.’
De locatie op Strijp-T, geduid als TAQ, is een voormalig pompgebouw van Philips uit de jaren vijftig. Bij de ontwikkeling van de uitbreiding werkt Settels Savenije samen met Niels Olivier, architect en West 8, het bedrijf van Adrian Geuze, dat namens de gemeente Eindhoven supervisie voert over de ontwikkeling van Strijp als modern woon-werk-industriegebied. ‘Ik denk dat we erin slagen een modern industrieel gebouw neer te zetten, dat goed past tussen het industrieel erfgoed op Strijp-T’, aldus Pekelder.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics