Nieuw: AgriFoodTech Vakbeurs en Congres

0

Een betere opbrengst van de oogst en toch duurzamer produceren. Om de wereld in 2050 te voeden, in het huidige systeem, hebben we ongeveer drie wereldbollen nodig om dit te realiseren. Technologie kan belangrijke bijdragen leveren aan de oplossing voor uitdagingen als veilig en gezond voedsel, voedselverspilling, dierenwelzijn en verbeteren van de footprint en de leefomgeving. Intensieve koppelingen met het bedrijfsleven uit de sectoren hightech, ict, tuinbouw, agri en food, gebruikers en maatschappelijke uitdagingen kunnen innovaties laten accelereren met zicht op de toepassing. Alle reden voor Mikrocentrum en het AgriFoodTech Platform (een initiatief van LTO Nederland, FNLI, FME en de 4TU) om op 14 en 15 december samen de AgriFoodTech Vakbeurs en Congres te organiseren in de Brabanthallen in Den Bosch.

Congres

Op 14 december vindt het AgriFoodTech Platform Congres plaats. Tijdens het congres brengen de initiatiefnemers niet alleen het bedrijfsleven bij elkaar uit de landbouw, tuinbouw, food en technologie sector, maar ook andere relevante stakeholders. Hiermee creëren ze een ontmoetingsplek voor het hele ecosysteem rondom de voedselvoorziening, dat aan de vooravond staat van een transitie van de voedselproductie. Sprekers als Ruud Veltenaar (filosoof), Bob Hutten (Hutten Catering), Joris Lohman (Slow Food) en Frans Peter Dechering (Priva) nemen de bezoekers mee in de dynamiek van de agri&food-sector.

Vakbeurs

De AgriFoodTech Vakbeurs is op 14 en 15 december en wordt georganiseerd door Mikrocentrum. Op de beursvloer zijn oplossingen te zien die al een bijdrage leveren aan de genoemde uitdagingen. Daarnaast zijn er diverse technologielezingen die de laatste stand van zaken van de techniek laten zien.

Verder op de beurs:

  • Alle High Tech & ICT-oplossingen voor productie-, proces- & kwaliteitsoptimalisatie.
  • Alle High Tech & ICT-onderdelen voor betere machines en apparaten.
  • Uitgebreid lezingenprogramma & (internationale) meet & match.
  • Het hele ecosysteem: de keten van toeleveranciers tot aan eindgebruikers, machinebouwers, overheid, kennisinstellingen, boeren, tuinders en ngo’s.
  • Contact met nieuwe innovaties en start-ups.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics