Startup Atmos UAV lanceert samen met launching customer Skeye Marlyn, mapping drone.

0

Een van de eerste klanten die actief meeontwikkelt met Atmos UAV is Skeye, een Europees bedrijf gespecialiseerd in de inwinning van geografische 3D informatie. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk voor professionele gebruikers wereldwijd, om de oppervlakte tot 10 keer sneller in te meten en garandeert geen bijkomende schade.

 

Pieter Franken, medeoprichter van Skeye

Marlyn

“Door haar unieke eigenschappen zorgt Marlyn ervoor dat we zelfs onze meest uitdagende opdrachten moeiteloos kunnen uitvoeren,” zegt Pieter Franken, medeoprichter van Skeye, de Europese leidende partij op het gebied van het verkrijgen van geografische 3D informatie door middel van drones. “Bovenop de besparingen door minder onderhoud aan onze drone, verwachten we een tijdsbesparing tot 50% op onze projecten.”

Met Marlyn is het mogelijk om 1 km² in kaart brengen binnen een half uur, met een grondresolutie van 3 cm.

“We zijn zeer enthousiast om samen te werken met Skeye en om hun operationele expertise te implementeren in dit veelbelovende project” vult Sander Hulsman, CEO van Atmos UAV aan. “Bij Marlyn draait het allemaal om het veiliger en efficiënter maken van de datacollectie vanuit de lucht. Hierdoor kunnen we professionele gebruikers binnen alle sectoren toegang geven tot het luchtruim, waardoor ze meer kunnen focussen op het analyseren van de informatie. Dit resulteert in een verbetering van hun bedrijfseffectiviteit.”

 

Mapping made easy

Marlyn kan worden ingezet door middel van vier simpele stappen. Eerst wordt er een vluchtplan gegenereerd op basis van de projecteisen zoals nauwkeurigheid, resolutie en projectgrootte. Ten tweede zal de drone, door één druk op de knop, zijn vlucht starten om de data te verzamelen. De derde stap begint nadat Marlyn is geland op de gewenste locatie. Hierna wordt de verzamelde data automatisch georganiseerd om deze te verwerken met beeldverwerkingssoftware naar keuze. Als laatste kan dan een uitgebreide analyse plaatsvinden, waar bruikbare inzichten uit afgeleid kunnen worden.

Bron: https://www.drones.nl/nieuws/2017/05/nederlandse-start-up-lanceert-mapping-drone

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics