Nederlandse biochip bedrijven gaan expertise inzetten voor ontwikkeling betrouwbare COVID-19 test

0

Surfix en haar aandeelhouders Qurin Diagnostics en LioniX International hebben een versneld ontwikkelingsplan aangekondigd voor een grootschalige COVID-19-diagnose en immuniteitsdetectie. Dit met financiële steun van en in nauwe samenwerking met PhotonDelta, een Nederlandse publiekprivate samenwerking. Surfix heeft reeds met succes bio-fotonische nanochips voor kankerdetectie en andere toepassingen ontwikkeld, aldus persinformatie van het bedrijf uit Wageningen.

Lees Link digitaal of vraag een proefexemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl

COVID-19 heeft een enorme invloed op de wereldwijde gezondheid en de economie. Het biochip bedrijf wil bijdragen aan het zo snel mogelijk onder controle krijgen van het virus. Surfix en zijn partners voelen zich ‘verplicht’ met hun chiptechnologie, volwassen gebleken voor kankerdetectie, een apparaat te ontwikkelen voor COVID-19-testen. Verwacht wordt dat binnen 6-9 maanden een desktop-testapparaat beschikbaar is voor commerciële exploitatie. ‘Met onze technologie, gecombineerd met de disciplines van onze partners, maken we een succesvol, snel en accuraat virusdetectieplatform mogelijk’, aldus de berichtgeving.
Het apparaat wordt gebouwd rond een fotonische biochip, voorzien van LioniX ‘ op siliciumnitride gebaseerde geïntegreerde optische technologie (TriPleX ™), een ‘sleuteltechnologie’ binnen het PhotonDelta-ecosysteem. De oppervlaktefunctionalisatie en de ontwikkeling van biochemische assays worden geleverd door respectievelijk Surfix en Qurin Diagnostics. De ontwikkeling wordt ondersteund door Photon Delta.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics