Nederlands talent ontwikkelt ‘Wakuli’ verder na scholarship en sociale investering

0

Yorick Bruins (29) van Wakuli was één van de tien veelbelovende jongeren die voor het One Young World (OYW) Shell Scholarship Programme is geselecteerd en als onderdeel daarvan de One Young World summit in Londen heeft mogen bijwonen. Door behulp van intensieve coaching, projectbegeleiding en met een sociale investering krijgt Yorick nu de kans om zijn initiatief verder uit te werken.   

Yorick uit Amsterdam tilt koffieonderneming naar hoger niveau met OYW Shell Scholarship Programme 

Yorick zorgt er met zijn onderneming Wakuli voor dat koffieboeren direct in contact worden gebracht met de consument en maakt zo impactvolle kwaliteitskoffie beschikbaar voor iedereen. Hij verbindt koffieboeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met de Nederlandse consument middels een zo kort mogelijke supply chain. Wakuli koffie wordt bij de boeren geïmporteerd en hierna direct bij de consument thuisbezorgd. Na zijn ervaringen op het OYW Summit gaat Yorick zich inzetten om zijn klantenbase vergroten door compostbare zakken met koffie te introduceren. Op deze manier kan hij de plasticvrij verstuurde kwaliteitskoffie voor een nog grotere doelgroep toegankelijk maken.

 “Het idee om, naast een eerlijker koffiemodel voor de wereld van morgen, in te zetten op een plasticvrije service is ontstaan gedurende de summit. Een jong impactbedrijf zoals wij kan met deze investering een begin maken om een nieuw plasticvrij product te ontwikkelen. Hiermee kunnen we de wereld steeds meer uitdagen samen met andere change makers.”

 De One Young World summit vierde zijn tiende editie in thuisstad Londen. Tijdens deze jaarlijkse conferentie die vorig jaar in Den Haag plaatsvond, kwamen meer dan 2000 ambitieuze jongeren uit ruim 190 landen samen om gedachten en ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, sociale ongelijkheid en de toekomst van educatie. Tijdens de jongerentop waren onder andere bedrijven zoals DSM en Unilever, topmodel Doutzen Kroes en Nobelprijswinnaar Muhammad Yunus aanwezig.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics