National Geographic gebruikt Augmented Reality bril van Enschedese startup Aryzon

0

Zaterdag 23 juni gaat in Canada National Geographic ObservÉtoiles van start, een initiatief van Au Diable Vert, de eerste openlucht Augmented Reality planetarium in de wereld. De Nederlandse startup uit Enschede Aryzon levert hiervoor de kartonnen Augmented Reality headsets. Vorig jaar introduceerden zij ’s werelds eerste kartonnen Augmented Reality bril via een succesvolle crowdfunding campagne.

Doordat de Aryzon AR Headsets betaalbaar en schaalbaar zijn door slim materiaalgebruik en ontwerp, zijn ze erg toegankelijk vergeleken met de veel meer kostende alternatieven. Aryzon heeft afgelopen maart een vernieuwd ontwerp gelanceerd op basis van de feedback die zij op hun eerste versie hadden ontvangen. Au Diable Vert maakt gebruik van verschillende vooruitstrevende bedrijven uit heel de wereld. Het openlucht planetarium is een bijzondere en intrigerende toevoeging aan het Canadese toerisme. Zo werd de app voor het planetarium ontwikkeld door het Britse bedrijf Escapist Games, bekend van Star Chart, een VR-app dat meer dan 30 miljoen keer is gedownload.

Leon Schipper

Nachtelijke hemel via Aryzon bril

Tot 180 gasten kunnen in een prachtig nieuw amfitheater plaatsnemen op meer dan 300 meter hoogte op de berg in Glen Sutton, Quebec. Zij krijgen hier een telefoon geleend en in combinatie met de Aryzon bril kunnen zij de nachtelijke hemel zien, toegevoegd met een digitale laag van sterrenbeelden en namen van de sterren. De wereldberoemde Night Sky Guy, National Geographic’s auteur Andrew Fazekas, vertelt het verhaal dat via de telefoon te horen is. Door een krachtige astronomie-laser worden de gasten meegenomen in een rondleiding door onze sterrenhemel zoals nog nooit heeft plaatsgevonden.

Aryzon’s mede-oprichter Leon Schipper vertelt: “De meeste mensen weten dat de aarde om de zon draait, maar hoe dit precies gebeurt en welke factoren invloed hebben op de jaargetijden is erg lastig. Het kwispelende effect van de aarde, de schuine stand van de as waar de aarde omheen draait en natuurlijk de ovale route die de aarde volgt om de zon. Dit is lastig te begrijpen in een 2D vlak, zoals een boek of video. Door gebruik te maken van 3D Augmented Reality via onze Aryzon Headsets, kan dit op een intuïtieve manier uitgelegd worden.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics