Murata investeert in een nieuwe fabriek voor MEMS-sensoren in Finland.

0

Murata breidt de productie van de MEMS-sensor uit door een nieuwe fabriek in Vantaa, Finland, te bouwen om de productiecapaciteit van de sensor te vergroten. Totale waarde van de investering is vijf miljard yen. Met de uitbreiding, schat het bedrijf om 150-200 nieuwe banen te creëren in 2018-2019. De MEMS-sensoren vervaardigd door Murata in Finland worden gebruikt in toepassingen zoals autoveiligheidssystemen en pacemakers.

Murata, een toonaangevende fabrikant van elektronische componenten, breidt de wereldwijde productiecapaciteit aanzienlijk uit, inclusief de meest recente fabriek in Finland. Na onlangs de eerder gehuurde gebouwen te hebben gekocht, zal het bedrijf een nieuw gebouw van ongeveer 16.000 vierkante meter bouwen. De nieuwe faciliteit moet tegen het einde van 2019 klaar zijn.

De totale waarde van de investering is vijf miljard yen en wordt ondersteund door de groeiende wereldwijde vraag naar MEMS-sensoren die worden gebruikt in de automobielindustrie en verschillende gezondheids- en industriële toepassingen.

“De markt voor geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen, zelfgestuurde auto’s, gezondheidszorg en andere opkomende technologieën zullen naar verwachting aanzienlijke groeifactoren zijn. MEMS-sensoren zijn kritieke oplossingen voor deze toepassingen en leveren bewezen meetnauwkeurigheid en -stabiliteit onder uiteenlopende omstandigheden, “zei Yuichiro Hayata, Managing Director van Murata Electronics Oy.

“Met de bouw van dit nieuwe productiegebouw zullen we de productiecapaciteit van onze MEMS-sensoren aanzienlijk vergroten. Bovendien, door te reageren op de sterke vraag van gyrosensoren, accelerometers en combo-sensoren op het gebied van de automobielindustrie, de industrie en de gezondheidszorg, zal dit onze bedrijfsbasis in de automobielmarkt, industriële apparatuur en markt voor medische apparatuur versterken, terwijl het bijdraagt ??aan de economie en tewerkstelling van Finland “, aldus Makoto Kawashima, directeur van Sensor Product Division bij Murata Manufacturing.

Operaties ontwikkelen met een langetermijnperspectief

Met de fabrieksuitbreiding in Finland zal Murata zowel R & D- als productieactiviteiten versterken met een langetermijnperspectief voor een toenemend gebruik van deze faciliteit. Het bedrijf heeft momenteel 1.000 werknemers in Finland en schat dat het in 2018-2019 150-200 nieuwe banen zal creëren.

Murata verwierf in 2012 het Finse bedrijf VTI Technologies – tegenwoordig bekend als Murata Electronics Oy -. Het is de enige fabriek van Murata die MEMS-sensoren buiten Japan produceert en heeft de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt. Deze site in Finland heeft ook R & D-ruimte en een van de grootste cleanroomfaciliteiten in het land.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics