Innovation Industries investeert in Microsure.

0

Microsure heeft vandaag aangekondigd dat het een investeringsronde heeft afgesloten met Innovation Industries, een toonaangevend hightech VC-fonds. Microsure is gericht op de ontwikkeling en marketing van chirurgische robots die microchirurgen in staat stellen operaties met verhoogde precisie uit te voeren. Met de investering zal Microsure de introductie van de markt en de verkoop van zijn systemen versnellen.

Raimondo Cau, oprichter en Chief Technology Officer van Microsure

Tom van Mulken, plastisch chirurg bij Maastricht UMC + en Chief Medical Officer van Microsure

Microchirurgie wordt gekenmerkt door het uitvoeren van chirurgie die dicht bij de grenzen ligt van wat fysiek mogelijk is. Het Microsure-bewegingsstabilisatiesysteem is ontworpen door en voor microchirurg die hun fysieke beperkingen willen overwinnen en hun prestaties willen verbeteren. Door de kwaliteit van microchirurgische procedures te verbeteren en deze gemakkelijker uitvoerbaar te maken, hoopt Microsure het aantal behandelingsopties voor patiënten te vergroten.

Robot-geassisteerde microchirurgie, Microsure, verbetert de precisie van chirurgen en opent nieuwe deuren in toekomstige behandelingsmogelijkheden.

Raimondo Cau, oprichter en Chief Technology Officer van Microsure, verklaart: “De buitengewone controle en precisie die wordt geboden door de Microsure-bewegingsstabilisator biedt een beter en constanter chirurgisch resultaat en maakt de ontwikkeling mogelijk van nieuwe zeer nauwkeurige chirurgische procedures die momenteel niet beschikbaar zijn”.

Tom Schwarz, General Partner bij Innovation Industries. Foto II.

Tom van Mulken, plastisch chirurg bij Maastricht UMC + en Chief Medical Officer van Microsure en mede-oprichter vult aan: “De afgelopen maanden is het Microsure-systeem al met succes gebruikt in een eerste klinische studie met 8 micro-operaties voor lymfoedeem in het Maastricht UMC +” .

“We zijn erg enthousiast over onze investering in Microsure”, zegt Tom Schwarz, General Partner bij Innovation Industries. “Microsure heeft het vermogen om de manier waarop microchirurgie wordt uitgevoerd te veranderen. Door het Microsure-systeem te gebruiken, worden operaties efficiënter en effectiever. ”

Stichtende instituten Technische Universiteit Eindhoven en Maastricht UMC + zijn erg blij met de mogelijkheid dat de financieringsronde Microsure biedt om het systeem verder te commercialiseren. “De investering van Innovation Industries toont de waarde en het potentieel van het onderzoek dat aan de TU / e wordt gedaan op het gebied van medische robotica”, zegt Sonja Vos, directeur TU / e Holding.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics