Mendix kan dankzij overname door Siemens R&D-faciliteit openen in India

0

Het Nederlandse bedrijf Mendix gaat een deel van zijn onderzoek- en ontwikkelingscapaciteit doen in Pune in India. De eerste werknemer is inmiddels aangenomen. Deze persoon gaat het team daar opbouwen, zo meldt AG Connect. De R&D van de maker van het lowcodeplatform vindt momenteel plaats in Nederland en groeit rap, zegt CTO Johan den Haan in gesprek met AG Connect. “Het team hier in Nederland is nu de 200 man gepasseerd en we verwachten het dit jaar nog 50 man aan te kunnen nemen op R&D.” Dat de R&D-capaciteit snel groeit, komt door de overname door Siemens Digital Factory in augustus vorig jaar. Door de overname heeft Mendix de financiële middelen om die groei te kunnen faciliteren.

Bovendien heeft Siemens al een locatie in Pune. Daar werken zo’n drieduizend werknemers. “Dat is een prachtige locatie met alle faciliteiten. We kunnen daar makkelijk op aansluiten, zonder dat we een legal entiteit moeten starten. We kunnen daar dus direct starten”, zegt Den Haan.

Focus op cloud
De CTO legt uit dat de opzet qua teams in India hetzelfde zal zijn als in Nederland. “We werken met autonome teams die eigenaarschap hebben van deel van ons product en dat van idee tot release kunnen verwezenlijken. De eerste teams in India zullen de focus hebben op het uitbouwen van ons cloudplatform en dat met name de geografische groei hiervan.”

Het van oorsprong Nederlandse Mendix werd vorig jaar augustus gekocht door het Duitse Siemens voor 600 miljoen euro. Het Duitse bedrijf wilde er zijn digitaliseringsstrategie mee aanvullen. Siemens gaat Mendix helpen sneller te innoveren en zijn afzetmarkt te vergroten.

Den Haan zegt over die overname: “Een Duitse speler met een S stond wel in de top drie van mogelijke overnamekandidaten, maar niet deze. Dat heb ik vaak gehoord van mensen nadat we onze overname door Siemens bekend maakten.” Maar de overname was een bewuste keuze. “Laat ik dat voorop stellen. We hadden voor verdere groei genoeg alternatieven.”

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics