MedEasy, medicijnenrobot assistent in de apotheek

0

De medicijnenrobot MedEasy voor de uitgifte van verpakte medicijnen en is een ontwikkeling van enkele leden van de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO). Z-Tech heeft het concept voor de MedEasy ontwikkeld in samenwerking met IDpartners en diverse andere bedrijven uit Oost-Nederland. Zij presenteren dit cluster  zich onder het motto ‘samenwerken aan innovatie’.

In deze tijd van Smart Industry is het een must om het juiste netwerk om je heen te verzamelen.

Z-Tech in Oldenzaal is gespecialiseerd in robotica, servotechnieken en fijnmechanica. Hiermee lost het bedrijf complexe vraagstukken op het gebied van productie- en assemblagelijnen op, waarbij robotica een integraal onderdeel vormt van de totaaloplossing. Dat geldt ook voor de MedEasy. In dit systeem zit een carrousel bestaande uit twee lagen waar de medicatie per patiënt gesorteerd ligt. De robotarm in het midden zorgt voor de uitgifte van de medicatie. Het systeem wordt door medewerkers van de apotheek gevuld via twee grote toegangsdeuren. Via een groot touchscreen kan de patiënt zijn medicijnuitgifte opvragen.

Industrieel ontwerpbureau IDpartners in Enschede heeft Z-Tech ondersteund bij het vormgeven en realiseren van de behuizing. IDpartners heeft een voorontwerp gemaakt waarbij het frame en de afscherming zoveel mogelijk geïntegreerd zijn, rekening houdend met de bediening en de toegankelijkheid tot de binnenzijde. Daarnaast heeft IDpartners de engineering en het realiseren van het prototype begeleid.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics