Lenze breidt Raad van Bestuur uit met Jochen Heier voor Strategy 2020+ programma.

0

Lenze breidt haar raad van bestuur uit door een vierde lid aan de huidige drie bestuursposten toe te voegen. Dit besluit brengt het bedrijf een stap dichter bij de implementatie van haar Strategy 2020+ programma, dat Lenze’s strategische prioriteiten en doelstellingen tot 2020 en verder omvat.

Om deze strategie de komende jaren te implementeren, heeft het bedrijf ruim 100 miljoen euro meer voor de toekomst gereserveerd dan het gangbare investeringsniveau.

Een groot deel hiervan zal in het huidige financiële jaar 2017/2018 worden besteed aan het kernproject van de onderneming: de Mechatronic Competence Campus (MCC). Dit is de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe. De MCC zal drie productiefaciliteiten samenvoegen tot een ultramodern productiepark met state-of-the-art logistiek.

De Lenze 2020+ groeistrategie is een doelgerichte voortzetting van een enkele jaren geleden ingeslagen weg: de duidelijke oriëntatie richting specifieke marktsegmenten. Het geeft een stevige funderingen voor stabiele en duurzame groei in de kerntaken. Tegelijkertijd geef het een antwoord op de uitdagingen van digitalisering en creëert het naast de kerntaken ruimte om nieuwe, toekomstgerichte bedrijfstakken te ontwikkelen.

Lenze’s portfolio is gebouwd op drie pilaren. Ten eerste de mechatronische producten en -pakketten, gevolgd door de automatiseringssystemen gebaseerd op zowel hard- en software, dit is de core business van de onderneming. Tenslotte is er de derde pilaar van toekomstgerichte digitale diensten.

Lenze richt zich in dit kader op vijf voorname industrieën: automotive, consumentengoederen, converteren & printen, intralogistiek en textiel. De doelstelling van het bedrijf is om zich in elke focusindustrie te verankeren als één van de vijf grootste leveranciers

Christian Wendler, voorzitter van de raad van bestuur: “We zijn verheugd om onze 2020+ groeistrategie verder vorm te kunnen geven.

De nieuw gecreëerde bestuurlijke verantwoordelijkheid wordt Operations genoemd. De functie zal worden vervuld door de heer Jochen Heier (54). Hij wordt per 1 januari 2018 Chief Operating Officer (COO). Recentelijk werkte  de heer Heier voor Yanfeng Automotive Interiors, wereldwijd de grootste leverancier van interieurs voor de automobielindustrie. Hier was hij als Vicepresident en General Manager voor Europa en Zuid-Afrika verantwoordelijk voor het bestuur, de strategische ontwikkeling en uitbreiding de business. Daarvoor bekleedde hij bestuurlijke functies voor verschillende ondernemingen, waaronder Johnson Controls, Exide Technologies en Frauenthal Holding AG.

Christian Wendler, voorzitter van de raad van bestuur: “We zijn verheugd om onze 2020+ groeistrategie verder vorm te kunnen geven. De aanstelling van Jochen Heier betekent dat Lenze erin is geslaagd om een internationaal ervaren topmanager met vele diverse vaardigheden in productie, supply chain, technologie, internationalisering en strategie-implementatie te benoemen. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het voortzetten van Lenze’s positieve ontwikkeling in operations.”

“Door de raad van bestuur uit te breiden, zijn we volgens ons perfect uitgerust om de gestaag groeiende uitdagingen in de maakindustrie het hoofd te kunnen bieden, en ten volle te profiteren van de zich nu voordoende kansen. Onze doelstelling is te blijven groeien, zowel in het binnenland alsook internationaal, in onze drie kerngebieden mechatronica, automatiseringssystemen en -oplossingen, en digitale diensten. Zo maken we Lenze op duurzame wijze klaar voor de toekomst,” vervolgt Wendler.

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van Wendler als CEO en voorzitter van de raad van bestuur, Yorck Schmidt als Chief Financial Officer, en Frank Maier als Chief Technology Officer blijven ongewijzigd.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics