Landes High End Machining investeert € 2.25 miljoen in automatisering en machines.

0

Landes investeert in twee volautomatische productiecellen bestaande uit een 5-assige Hermle freesmachine en een 3 assige DMG freesmachine die gekoppeld zijn door een BMO robot automatisering. De totale investering bedraagt ca. € 2.25 miljoen”
Landes High End Machining investeert in twee productiecellen die niet alleen ingericht zijn voor pallet handling maar ook voor product handeling. Hierdoor ontstaat maximale flexibiliteit: de BMO robot kan de DMG en Hermle machines voorzien van pallets voor het bewerken van het ruwmateriaal maar kan ook halffabrikaten tussen beide machines uitwisselen.

Hermle C32 bewerkingscentra

De Hermle C32 bewerkingscentra zijn voorzien van een Heidenhain TNC640 besturing en beschikken ieder over 228 gereedschapposities, een 18.000 toeren spindel, een werkbereik van 650 x 650 x 500 mm. en een tafellaadvermogen van 1.000 kg. De machines zijn geconfigureerd voor het vervaardigen van nauwkeurige en complexe producten in vol automatsiche productie.

DMG levert twee CMX 1100V 3-assige bewerkingscentra die volledig worden geïntegreerd in de productiecellen. Deze machines zijn ingericht voor handbedrijf én voor volautomatisch bedrijf in combinatie met de Hermle C32 bewerkingscentra en de BMO robots. De DMG CMX 1100V beweringscentra zijn voorzien van een Heidenhain TNC620 besturing en beschikken ieder over 90 gereedschapposities, een 12.000 toeren spindel en een werkbereik van 1100 x 560 x 510 mm. Ook deze machines zijn uitgerust met een nauwkeurigheidspakket voor het vervaardigen van nauwkeurige en complexe producten.

BMO Ti180 automatisering

BMO verzorgt de koppeling van de bewerkingscentra in de twee productiecellen. Er is gekozen voor de Ti180 automatisering, dit is een innovatieve productiecel met een zeer hoge capaciteit en uitermate geschikt voor het beladen van twee machines. Door de mogelijkheid om zowel pallets als producten te beladen in de CNC-bewerkingscentra, komt de Ti180 het best tot zijn recht in een omgeving waar kleine tot middelgrote serieproductie aan de orde van de dag is. Voor de logistieke afhandeling worden de BMO robots gekoppeld aan het MKG ERP systeem zodat planning gegevens real time beschikbaar zijn,

De productiecellen zullen in de periode december 2018 – januari 2019 in bedrijf gesteld worden.

Landes is toeleverancier van complexe mechanische onderdelen aan hoogwaardige industrieën en is AS9100-D en ISO9001-2015 gecertificeerd. Belangrijke markten die beleverd worden zijn Aerospace, Semicon, Medical en de Process Industry. Het Landes team bestaat uit ca. 50 hoog gekwalificeerde medewerkers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics