KU Leuven lanceert tweede ‘alumni chapter’ in China

0

Met de oprichting van een nieuw alumni chapter in Peking breidt de KU Leuven haar internationale werking verder uit. De universiteit telt dertien alumni chapters in twaalf landen: Brazilië, China, Duitsland, Ethiopië, India, Indonesië, Japan, Nederland, Thailand, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam.

In 2013 zette de KU Leuven al voet aan grond in China met de oprichting van de eerste internationale alumni-afdeling in Shanghai. Anno 2019 staat de teller op dertien alumni chapters. Thailand, Ethiopië, Vietnam – allen opgericht in 2018 – en Peking zijn de recenste internationale afdelingen.

“Deze alumni chapters zijn een belangrijke troef voor de KU Leuven. Internationalisering staat immers bovenaan onze agenda”, zegt vicerector Internationaal Beleid en Alumnibeleid Peter Lievens. “Meer buitenlandse studenten aantrekken en internationale mobiliteit bevorderen zijn twee speerpunten van onze strategie. Ons wereldwijde netwerk wordt ook sterker nu meer en meer alumni een carrière uitbouwen in het buitenland.”

“De internationale alumni-afdelingen bieden onze alumni de kans om met elkaar in contact te komen en vormen een directe link met hun alma mater. We doen ook een beroep op de alumni chapters voor studentenrekrutering en academische diplomatie, of om banden aan te knopen met partnerinstellingen en de plaatselijke economie.”

“In onze internationale alumni chapters draait alles om het gevoel van verbondenheid”, zegt Martine Torfs, hoofd van de Dienst Alumni. “Het zijn informele netwerken die onze alumni in staat stellen om nauwe banden met elkaar en met de KU Leuven op te bouwen en te onderhouden.”

“We sturen onze alumni ook nieuwsbrieven, betrekken hen bij alumnireizen en nodigen hen uit om samen deel te nemen aan onderwijsbeurzen in hun land. We hebben ook contact met ex-doctoraatsstudenten, postdocs, en visiting scholars. Als ambassadeurs van onze universiteit maken zij immers net zo goed deel uit van de KU Leuven-gemeenschap.”

Veel KU Leuven-alumni wonen en werken in Peking. Eén van hen is Zhang Lin, die zijn doctoraat behaalde aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen. Hij zal de stuurgroep van het nieuwe alumni chapter voorzitten, een team van enthousiaste vrijwilligers uit verschillende faculteiten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics