‘Ketenrendement’ thema tweede Techconn

0

 

Niet elke exposant past bij de Techconn. De industriële beurs die vorig jaar juni, met 600 bezoekers, haar eerste editie beleefde, wil staan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, duidt beursmanager Petra Deterink. Het organiserende INNON is vorig jaar in die opzet geslaagd, vindt een inkoopmanager van Lely Industries: ‘De Techconn was een kwalitatief goede beurs met overzichtelijke stands en interessante workshops. Ik heb naast nieuwe kennis er ook drie nieuwe potentiële leveranciers aan overgehouden en ik ben zeker voornemens om de Techconn in 2017 te bezoeken.’

Een reden voor selectief-zijn vormen de workshops die parallel aan de beurs worden gehouden. Thema daarvan is ‘Ketenrendement’, met als centrale vraag: hoe kunnen industriële bedrijven, samen met hun ketenpartners, zorgen voor meer toegevoegde waarde voor hun klant? Onder die noemer vallen onderwerpen als smart purchasing, nieuwe productiesystemen en -processen, QRM en digitale ketenintegratie. ‘In al die meetings staat de dialoog centraal en dus wordt er ook inhoudelijke inbreng van de deelnemers verwacht’, aldus Deterink, die aangeeft dat de beurs zich richt op bezoekers met beslissingsbevoegdheid. ‘Vorig jaar had 75 procent een beslissingsbevoegde functie binnen zijn of haar organisatie. In vergelijking met andere beurzen een opvallend hoog percentage.’ De beurs richt zich op bezoekers van (oem) industriële ondernemingen en daarnaast op vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, overheden en brancheorganisaties. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit de Duitse grensregio.

‘Behalve het uitdragen van het uitgesproken hightech karakter van de Oost-Nederlandse industrie is ook het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse ondernemingen een doelstelling.’ INNON organiseert daarom, samen met de Nederlandse en Duitse organisaties van het Enterprise Europe Network, een gelegenheid voor Duitse ondernemers om nieuwe zakenrelaties aan te gaan op de Techconn.

Standhouders zijn bij uitstek industriële toeleveranciers van hightech producten en processen. Voor dit jaar wordt er gemikt op vijftig tot honderd exposanten (in 2016 waren dat er vijftig). Zij kunnen gebruikmaken van het ‘plug-and-play’-concept. ‘Dat zorgde ervoor dat standhouders de inrichting van de hal zeer overzichtelijk vonden en geen onnodige tijd kwijt waren aan het op- of afbouwen van een stand.’ De tweede editie van de Techconn vindt plaats op 15 juni aanstaande in het Hazemeijer-complex in Hengelo (Ov). INNON organiseert het event met ondersteuning van Kennispark Twente in samenwerking met de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO).

Aanmelden als standhouder

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics