JOZ vervolgt wereldwijde groei met Rabo Participaties als nieuwe investeerder

0

Digitalisering en automatisering van veestallen is een wereldwijde groeimarkt. JOZ speelt in op deze trend met kwalitatief hoogwaardige en innovatieve mestrobots, mestschuiven en voeraanschuifrobots voor met name melkveehouders. Door de inzet van robots wordt schaarse arbeid vervangen en ontstaan significante kostenvoordelen, waardoor boerenbedrijven sneller kunnen opschalen. De huidige marktpenetratie van JOZ producten biedt ruimte voor internationale groei en de ambitie is om deze groei verder te versnellen via het aanboren van nieuwe markten en het lanceren van nieuwe innovatieve producten. Om dit te realiseren zal Rabo Participaties toetreden als meerderheidsaandeelhouder. Samen met de nieuwe CEO Arend Kuperus en het bestaande management team zal JOZ de volgende stap gaan maken, gebruikmakend van de marktkennis en het uitgebreide netwerk van de Rabobank binnen de Food & Agri industrie.

Voerschuifrobot

 

Arend Kuperus

JOZ, gevestigd in Westwoud, is een familiebedrijf met meer dan 70 jaar ervaring in stalautomatisering. De onderneming produceert mestrobots, mestschuiven en voeraanschuifrobots die kostenefficiënt werken voor boerenbedrijven. De onderneming is wereldwijd actief via een uitgebreid dealernetwerk.

“Wij zijn erg enthousiast over deze combinatie een nieuwe mijlpaal van JOZ. Met de Rabo Participaties zal JOZ zijn doelstelling om te groeien en de ontwikkeling van nieuwe systemen kunnen versnellen. Tevens zal met de kennis en het wereldwijde netwerk van de Rabobank onze strategie om hoogwaardige technologie aan onze partners in de landbouw te leveren versneld uitgerold kunnen worden. Een samenwerking waar wij als JOZ met veel vertrouwen naar uit kijken.” – Aldus Arend Kuperus (Algemeen Directeur)

“JOZ is een prachtig maakbedrijf actief in een groeimarkt met enorme kansen om zijn marktpositie te verstevigen en productpenetratie te vergroten. De onderneming past perfect bij de Banking for Food en innovatie agenda van de Rabobank. Wij verheugen ons er enorm op om, in samenwerking met management en de huidige aandeelhouders, de groei in de komende jaren verder te versnellen, zowel autonoom als door middel van overnames.” – Aldus Thijs Friederich (Executive Director Rabo Participaties)

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics