Johan Feenstra nieuwe CEO van SMART Photonics

0

Johan Feenstra start deze maand bij SMART Photonics als nieuwe CEO. Hij volgt hiermee founder Richard Visser op. Feenstra, hiervoor bekend als voorman van Liquavista, heeft veel ervaring met high tech scale ups en is aangetrokken om SMART Photonics te leiden in haar volgende groeifase.

Richard Visser, founder en voormalig CEO, blijft bij SMART Photonics werkzaam, waarmee een soepele overdracht gewaarborgd is. Als Chief Commercial Officer (CCO) gaat Visser zich toeleggen op de commerciële groei van SMART Photonics.

SMART Photonics heeft zich razendsnel ontwikkeld in de afgelopen 6 jaar. In 2012 is het fotonicabedrijf opgericht door Richard Visser, als een spin-off van de TU/e en Philips. Focus lag op het doorontwikkelen van de unieke generieke integratie technologie die het bedrijf bezit. Inmiddels is het bedrijf gevestigd op de High Tech Campus en werken er meer dan 60 mensen. Het bedrijf staat op het punt om te starten met de industriële productie van fotonische chips (PIC’s) voor een toenemend aantal wereldwijde afnemers. Deze PIC’s worden toegepast in uiteenlopende applicaties met sterke maatschappelijke impact, zoals datacommunicatie, autonoom rijden en sensoren in de gezondheidszorg.

De volgende fase van de groei van SMART Photonics is gericht op het verder uitbreiden en optimaliseren van de productiefaciliteiten. Deze fase vraagt om nieuw leiderschap en  Johan Feenstra gaat deze taak op zich nemen. Hij is als voormalig lid van de Raad van Advies van SMART Photonics al langere tijd bekend met het bedrijf. Feenstra heeft brede ervaring in zowel start-ups als scale-ups, inclusief de complexe funding vraagstukken die daar kunnen spelen. Daarnaast is hij thuis in de high tech en consumentenelectronica.

Feenstra: ‘Ik ben ervan overtuigd dat geïntegreerde fotonica een geweldige toekomst tegemoet gaat. Binnen 10 jaar wordt het een mainstream technologie die op grote schaal wordt ingezet. Ik ben zeer verheugd om daar deel van uit te maken en het bedrijf in deze fase te mogen leiden’. ‘SMART Photonics speelt een essentiële rol in het fotonica ecosysteem en we kunnen samen met onze klanten de markt voor PIC’s sterk laten groeien’, volgens Feenstra. ‘Wij doen dit op basis van een world-class technologie en kiezen ervoor om onze kennis aan te bieden als een Pure-Play foundry’. 
 
Richard Visser, founder en voormalig CEO, blijft bij SMART Photonics werkzaam, waarmee een soepele overdracht gewaarborgd is. Als Chief Commercial Officer (CCO) gaat Visser zich toeleggen op de commerciële groei van SMART Photonics. ‘Als founder van SMART ben ik trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. Ik realiseer me terdege dat het bedrijf nu in een nieuwe groeifase terechtkomt, en ben blij dat we met Johan de juiste man hebben kunnen aantrekken om het bedrijf in deze fase te leiden’ is zijn reactie.

“Ik heb respect voor Richard Visser voor de wijze waarop hij SMART Photonics heeft gebracht tot waar het vandaag staat. In zijn rol als CCO blijft Richard van grote waarde voor SMART Photonics. In Johan Feenstra hebben we een ervaren leider gevonden. Een man met een nuchtere kijk, goed overzicht en een rustige aanpak. Ik heb er het volste vertrouwen in”, aldus Joost Geluk, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics