JBT koopt FTNON specialistische machinebouwer voor de fruit- en groentenmarkt

0

JBT Corporation, een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor hoogwaardige segmenten van de voedings- en drankenindustrie, heeft vandaag aangekondigd dat het FTNON heeft gekocht, een toonaangevende leverancier van apparatuur en oplossingen voor de verse producten, kant-en-klare maaltijden en voedsel voor huisdieren industrieën. De aankoopprijs is € 32 miljoen, vóór de gebruikelijke aanpassingen achteraf.  FTNON heeft haar hoofdkantoor in Almelo, Nederland.

Tom Giacomini

“FTNON biedt ons toegang tot de versmarkt voor snijuitrusting en snapt de snelgroeiende vraag naar kant-en-klare verse producten”, aldus Tom Giacomini, voorzitter, president en Chief Executive Officer. “Het brengt ook robottechnologie voor het snijden, draaien en schillen van fruit en groenten – een waardevolle functie die de arbeidsbehoeften van klanten verlaagt. Als onderdeel van JBT voorzien we kansen om de wereldwijde penetratie van FTNON uit te breiden, haar aftermarket-activiteiten te laten groeien en de winstgevendheid te vergroten. ”

De overname van FTNON voegt jaaromzet van ongeveer $ 30 miljoen toe aan de FoodTech-activiteiten van JBT. Verwacht wordt dat de transactiekosten en de boekhoudkundige verwerking die samenhangen met de acquisitie de in het kader van JBT in 2018 gegenereerde inkomsten ruimschoots zullen compenseren, met een negatief effect van ongeveer $ 0,07 per aandeel.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics