Imec.istart steunt vijf digitale pioniers

0

Imec.istart, imec’s incubatieprogramma dat Vlaamse hightech start-ups ondersteunt, laat weten dat het vijf nieuwe hightech start-ups ondersteunt. ‘Imec.istart blijft in sneltempo groeien en ondersteunt intussen meer dan 100 start-ups met coaching, faciliteiten en financiering. De vijf nieuwkomers zijn actief in zeer diverse sectoren gaande van bouw, transport en gaming tot zakelijke dienstverlening en virtual reality.  Deze nieuwe imec.istart bedrijven hebben alvast gemeen dat ze allemaal onontgonnen terrein betreden: ze willen markten digitaliseren die tot nog toe behoorlijk conservatief zijn gebleven in het oppikken van nieuwe technologieën. Je zou ze ‘digitale evangelisten’ kunnen noemen – maar dat betekent ook dat ze een enorm zakelijk potentieel hebben’, zegt Sven De Cleyn – imec.istart Program Manager.

BuildEye: verbindt bouwprofessionals en architecten in één app
De bouwsector kampt met een tekort aan digitale ondersteuning. Daarom ontwikkelde BuildEye een platform dat het mogelijk maakt bouw- en renovatieprojecten gemakkelijker te beheren. Het laat communicatie toe tussen alle betrokken partijen: bouwheren, aannemers, onderaannemers, architect, banken en verzekeraars – en houdt iedereen continu op de hoogte van de vorderingen en planning. BuildEye wordt momenteel uitgetest door bouwprofessionals over het hele land; een commercieel product zou beschikbaar moeten zijn in het tweede kwartaal van 2017. BuildEye wil de iStart ondersteuning gebruiken om verder te groeien als bedrijf en om tijdens de incubatieperiode een product market fit te bereiken met behulp van de input van de imec.istart coaches en de imec.istart funding.

BusOnline.eu: eenvoudiger je busrit boeken
BusOnline.eu is een innovatief online boekingsplatform voor bustickets en -verhuur. Nadat ze hun reisschema hebben bepaald, ontvangen gebruikers een aanbod van verschillende busmaatschappijen zodat ze gemakkelijker het beste voorstel kunnen selecteren en verder kunnen gaan met boeken zonder de website te verlaten. Voor busmaatschappijen vergroot het platform niet alleen hun potentiele klantenbasis, maar biedt het ook een module die het maken van prijsoffertes automatiseert. BusOnline.eu heeft al z’n eerste Belgische klanten binnengehaald en verkent nu het internationale potentieel. De steun van imec.istart zal het bedrijf de mogelijkheid bieden om op Europees vlak verder te groeien.

FanArena: je droomvoetbalteam samenstellen en beheren
FanArena ontwikkelde een online ‘fantasy league’ voetbalplatform en wist daarmee al enkele duizenden gebruikers aan te trekken. Gamers verdienen punten op basis van de real-life prestaties van spelers die ze geselecteerd hebben, waarbij hun scores automatisch worden bijgewerkt tijdens livewedstrijden. FanArena is al beschikbaar voor alle grote Europese competities en zal de specifieke steun van imec.istart gebruiken om het aantal gebruikers nog verder te verhogen.

KnowledgeFlow: kennis binnen je bedrijf eenvoudig ontsluiten en delen
Vanuit het besef dat kennis de belangrijkste troef is voor elke modern bedrijf, biedt KnowledgeFlow een gebruiksvriendelijke oplossing voor bedrijven om kennis vast te leggen en te delen onder werknemers via hun pc of mobiele apparaten. Het platform bevordert permanente educatie en zelfverbetering, en biedt medewerkers gepersonaliseerde game-testen aangepast aan hun rollen en taken. Bovendien kunnen werkgevers doelen stellen en de voortgang van werknemers in realtime opvolgen. De start-up kon al een aantal eerste betalende klanten overtuigen. KnowledgeFlow zal imec.iStart inzetten om cocreatie-trajecten bij pilot klanten te ondersteunen en het bedrijf klaar te stomen voor een bredere vermarkting op de Belgische en Europese markt.

Yondr: jouw virtuele reisplatform
Virtual reality (VR) heeft een enorm potentieel binnen toerisme en Yondr ontwikkelt een volledig virtueel reisplatform. Voortbouwend op hun ervaring als VR-bureau, richt Yondr zich nu op zowel eindklanten als reisbureaus. Eén van hun meest succesvolle cases tot nu toe is een VR-productie van New York voor een Belgisch reisbureau; dankzij die tool zag dat reisbureau haar inkomsten stijgen met 40 procent – waarmee het enorme potentieel van deze technologie voor de sector nog maar eens wordt aangetoond.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics