Health Tech Yard initiatieven ‘Felix’ en ‘Mind Mansion’ ontvangen subsidie!

0

Testen of je jouw innovatieve idee succesvol op de markt kunt brengen. Dat kan via de Vroegefasefinanciering (VFF). Deze subsidieregeling voor MKB-ondernemers, innovatieve starters (<5 jaar) en academische, HBO en TO2 starters, is bedoeld om jouw idee van de planfase naar de startfase te brengen.

De variant voor HBO-starters, Take-off hbo, heeft eind februari aan 16 startups tussen de € 20.000,- en €25.000,- gegeven om een haalbaarheidsstudie te doen en de Health Tech Yard initiatieven ‘Felix’ en ‘Mind Mansion’ zijn er daar twee van!

Over Felix

Geluk kun je positief beïnvloeden door er dagelijks bij stil te staan. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit en KU Leuven. Alleen….hoe sta je dagelijks stil bij geluk, hoe doe je onderzoek en hoe begin je een gesprek met elkaar over geluk? Deze vragen waren aanleiding voor Felix om een geluksmeter te ontwikkelen: een happybot. In mei 2017 was het eerste prototype af. Een aantal prototypes zijn inmiddels getest bij een aantal cliënten van een thuiszorg-organisatie. De resultaten uit deze eerste gebruikers testen waren interessant en gaf de startup het idee dat er potentie was om door te ontwikkelen.

Over Mind Mansion

De visie van de startup is om mensen met een angst of fobie te helpen hier beter mee om te leren gaan, zodat zij net als iedereen zonder angst door het dagelijks leven kunnen. Dit doet Mind Mansion door een game te ontwikkelen die op een toegankelijke en spelende wijze mensen helpt in hun eigen tempo te werken aan hun fobie. Dit gebeurt in een veilige omgeving waar de fobie wordt nagebootst door middel van virtual reality.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics