HatchTech en Pas Reform teken octrooilicentieovereenkomst

0

HatchTech, een wereldwijde leverancier van incubatietechnologie, en Pas Reform, een wereldwijde leverancier van geïntegreerde broederijoplossingen, kondigden vandaag aan dat zij een wereldwijde strategische octrooiovereenkomst voor de lange termijn hebben gesloten met betrekking tot vroege voeding voor eendagskuikens na het uitkomen van de eieren.

Wereldwijd is er belangrijk academisch onderzoek gedaan naar de spijsverterings- en voederabsorptieprocessen van jonge kuikens en de rol van voeding na het uitkomen van het kuiken. Voortbouwend op de resultaten van deze studies startte het HatchTech R&D-team met onderzoek en testen rond vroege voeding, en werd het een patenthouder voor oplossingen voor vroege voeding van eendagskuikens. Gebaseerd op deze knowhow en haar inzet om innovaties te vinden die verder gaan dan de beproefde en geteste, lanceerde HatchTech  in 2014 HatchCare. De broedmachine voorziet nieuw uitgekomen kuikens vanaf de geboorte van de eerste levensbehoeften – voer, vers water, licht en frisse lucht – van de eerste levensbehoeften.

In 2018 lanceerde Pas Reform SmartStart™, een oplossing voor postkuikenvoeding die pasgeboren kuikens in één keer van voeding en hydratatie voorziet. SmartStart™ helpt klanten om het voeren na het uitkomen van de kuikens eenvoudig en flexibel te implementeren. Het bestaat uit twee belangrijke elementen – die afzonderlijk of samen kunnen worden toegepast: precisievoeding en intelligente verlichting.
“Na jaren van innovatie en een succesvolle marktintroductie van HatchCare is het geweldig om te zien dat andere aanbieders van incubatietechnologie de voordelen van vroege voeding erkennen”, zegt Tjitze Meter, oprichter en CEO van HatchTech. “Wij zijn er vast van overtuigd dat vroege voedering een belangrijke drijfveer kan zijn voor een diervriendelijke en antibioticavrije pluimveeproductie, en deze octrooilicentieovereenkomst zal de pluimvee-industrie vooruithelpen”.

“Dit is een duidelijke win-win overeenkomst, waarvan onze klanten zullen profiteren”, zegt Harm Langen, CEO van Pas Reform. “Het onderstreept het belang van vroege voeding voor de productie van robuuste eendagskuikens en bevordert het wereldwijde groeipotentieel van dit innovatieve concept. De overeenkomst geeft beide bedrijven de vrijheid om hun oplossingen voor het voeren na het uitkomen van de kuikens verder te ontwikkelen en op de markt te brengen”.

Over HatchTech:
HatchTech is een toonaangevend bedrijf op het gebied van voedingstechnologie, dat pluimveebedrijven wereldwijd in staat stelt om het genetisch potentieel van hun dieren te maximaliseren. Op basis van onze ongeëvenaarde expertise op het gebied van kuikens in een vroeg stadium, creëren we op onderzoek gebaseerde producten voor het uitbroeden, transporteren en broeden van kuikens, en leveren en onderhouden we wereldwijd projecten van onze klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en met kantoren in China en Oekraïne ondersteunt HatchTech klanten in meer dan 40 landen.

Over Pas Reform:
Pas Reform is sinds 1919 gespecialiseerd in de ontwikkeling van geïntegreerde broederijoplossingen voor de pluimveesector. Onze missie is om onze klanten te ondersteunen met slimme, duurzame broederijoplossingen die consequent het hoogste percentage fertielen uitkomen en uniforme, gezonde eendagskuikens leveren. Pas Reform heeft zijn positie als een van ‘s werelds grootste fabrikanten van broederijuitrustingen verdiend door tientallen jaren onderzoek naar de biologische en fysiologische aspecten van embryonale ontwikkeling, gecombineerd met een grondige kennis van alle aspecten van de pluimveeproductieketen – en een toegewijde focus op de toekomst.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics