Gartner verwacht dat de wereldwijde halfgeleideromzet in 2018 met 7,5% zal stijgen tot $ 451 miljard.

0

Wereldwijd wordt verwacht dat de halfgeleideromzet in 2018 zal uitkomen op $ 451 miljard, een stijging van 7,5 procent ten opzichte van $ 419 miljard in 2017, wat een bijna verdubbeling betekent van de eerdere schatting van Gartner van 4 procent groei voor 2018.

“Gunstige marktomstandigheden voor geheugensegmenten die in de tweede helft van 2016 in een stroomversnelling kwamen, liepen in 2017 door en zullen waarschijnlijk in 2018 doorgaan, wat de opbrengsten van halfgeleider aanzienlijk zal verhogen”, aldus Ben Lee, principal research analist bij Gartner. “Gartner heeft de vooruitzichten voor 2018 met $ 23,6 miljard verhoogd in vergelijking met de vorige voorspelling, waarvan de geheugenmarkt goed is voor $ 19,5 miljard. Prijsstijgingen voor zowel DRAM als NAND-flashgeheugen verhogen de vooruitzichten voor de algehele halfgeleidermarkt.”

Deze prijsstijgingen zullen echter de marges onder druk zetten voor systeemverkopers van belangrijke stuurprogramma’s voor halfgeleidervraag, inclusief smartphones, pc’s en servers. Gartner voorspelt dat tekorten aan componenten, een stijgende stuklijst (BOM) en het daaruit voortvloeiende vooruitzicht van het moeten verhogen van de gemiddelde verkoopprijzen (ASP’s) tot 2018 een volatiele markt zal creëren.

Ondanks de opwaartse herziening voor 2018 zal het kwartaalgroeiprofiel voor 2018 naar verwachting terugvallen op een meer normaal patroon met een mid-single-digit sequentiële daling in het eerste kwartaal van het jaar, gevolgd door een herstel en opbouw in zowel de tweede als de tweede helft van het jaar. en het derde kwartaal van 2018 en een lichte daling in het vierde kwartaal.

Alan Priestley, onderzoeksdirecteur bij Gartner.

Op 3 januari werd een beveiligingsrisico ontdekt dat alle leveranciers van microprocessors omvatte, met gevolgen voor vrijwel alle soorten pc’s voor persoonlijke en datacenterapparatuur. Hoewel dit een obscure kwetsbaarheid voor de veiligheid is die moeilijk te bereiken is, kan het potentieel van een groot beveiligingsprobleem niet worden genegeerd en moet het worden beperkt.

“De huidige beperkende oplossing is via firmware- en software-updates en heeft een potentiële impact op de processorprestaties, wat op korte termijn kan leiden tot een grotere vraag naar krachtige datacenterprocessors, maar Gartner verwacht dat op de langere termijn microprocessorarchitecturen wordt opnieuw ontworpen, waardoor de impact op de prestaties van de softwarematige beperkingen afneemt en de langetermijnvoorspellingseffecten worden beperkt, “zei Alan Priestley, onderzoeksdirecteur bij Gartner.

Wanneer de geheugensectoren uit de vergelijking worden genomen, zal de halfgeleidermarkt naar verwachting in 2018 4,6 procent groeien (vergeleken met 9,4 procent in 2017) met veldprogrammeerbare poortarray (FPGA), opto-elektronica, toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) en niet-optische sensoren die de categorieën van halfgeleiderelementen leiden.

De andere belangrijke categorie apparaten die de 2018-voorspelling hoger ligt, zijn applicatiespecifieke standaardproducten (ASSP’s). De voorspelde groei in ASSP’s werd beïnvloed door verbeterde vooruitzichten voor grafische kaarten die worden gebruikt in gaming-pc’s en krachtige computertoepassingen, een brede toename van de automobielinhoud en een sterkere bekabelde communicatieprognose.

Het gemengde vermogen van halfgeleiderleveranciers in de afgelopen jaren dient als herinnering aan de wispelturigheid van de geheugenmarkt, “zei Lee.” Na groei met 22,2 procent in 2017, zullen de wereldwijde halfgeleiderinkomsten in 2018 terugvallen op ééncijferige groei een correctie in de geheugenmarkt leidt tot een licht dalende omzet in 2019. “

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics