Frencken investeert 3 miljoen in nieuwe bewerkingsmachines

0

Met de nieuwe fijnmechanische Hermle bewerkingsmachines kan Machinefabriek Gebrs. Frencken, dochteronderneming van Frencken Europe, nog nauwkeuriger en sneller complexe producten voor de vliegtuigindustrie, semicon en de analytische- en medische sector maken.

Het grootste gedeelte van de investering van 3 miljoen euro zijn twee 5-assige machines gekoppeld aan een robot, die 107 pallets kan verplaatsen. 462 Gereedschappen kunnen worden geactiveerd per machine, waarmee van materiaal een hightech product wordt gemaakt. Door deze vernieuwde werkwijze wordt een enorme tijdwinst geboekt en kan er nog secuurder gewerkt worden.

Business unit manager Michel Steenbakkers: ‘Producten worden steeds complexer en de klant wil dat we steeds sneller leveren. Investeren is vooruitdenken om de werkgelegenheid van onze vakmensen te garanderen en om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen.’

Frencken Europe is als toeleverancier voor internationale OEMs al bijna 70 jaar actief op het gebied van medische, halfgeleider- en analytische systemen. Naast het fabriceren, assembleren en testen van complexe en geavanceerde onderdelen, modules of zelfs complete producten op basis van fijnmechanica, elektronica en software, doet het bedrijf daarvan ook de productontwikkeling. ‘Klanten in Europa, Azië en de Verenigde Staten zijn zo in staat hun innovatie te versnellen, hun processen te vereenvoudigen en zich ten volle aan hun kernactiviteiten te wijden’, aldus Steenbakkers.

Frencken Europe is vanuit de hoofdvestiging Eindhoven verantwoordelijk voor alle activiteiten inzake business development, marketing, sales, ontwikkeling en engineering binnen de wereldwijde Frencken groep die productielocaties heeft in China, Maleisië, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten. Frencken Group Limited, waarvan Frencken Europe een onderdeel is, is een beursgenoteerde onderneming op de beurs van Singapore, met een omzet van € 350 miljoen en ongeveer 2500 medewerkers. Frencken Europe heeft een omzet van ruim € 100 miljoen en 430 medewerkers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics