FMI Instrumed investeert in vijfde Metal 3D-printer.

0

FMI Instrumed vertoont een aanzienlijke groei in additive manufacturing met de installatie van de vijfde Metal 3D-printer. Henk Jansen, Managing Director bij FMI Instrumed, zegt: “De toenemende bijdrage van additieve productie in de industrie van medische apparatuur.

FMI Instrumed past additive manufacturing toe om producten te maken als een hele nieuwe generatie spinale implantaten. Met de uitbreiding van het engineeringteam zijn nieuwe producten ontwikkeld in samenwerking met klanten, evenals de titanium cup van een heupimplantaat evenals knie-implantaten.

“Bij FMI zien we additive manufacturing niet als een stand-alone proces, maar als een integraal onderdeel van ons productieproces.” Dit maakt FMI uniek, niet alleen met de additive manufacturing-faciliteiten, maar ook met de nodige vaardigheden zoals CNC-machines om poeder over te brengen naar een volledig afgewerkt product, allemaal ‘onder één dak’.

Processen gevalideerd
Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn kritische factoren in de industrie van medische hulpmiddelen. De bestaande managementsystemen zijn specifiek gebouwd om de kwaliteit te waarborgen.

FMI Instrumed is een ISO 13485- en 9001-gecertificeerd bedrijf en voldoet aan de FDA-richtlijnen. Zoals vereist door deze normen worden alle processen gevalideerd. FMI Instrumed heeft grote inspanningen geleverd om het additieve productieproces te optimaliseren en te beheersen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics