FAULHABER wint de eerste prijs in de categorie “Excellente productie van kleine series”.

0

De nieuwste uitgave van motion is weer, het magazine met drive van FAULHABER – met fascinerende verhalen over aandrijfsystemen in de praktijk en nieuws uit de sector. In deze uitgave: de wedstrijd “Fabriek van het jaar”, waarin FAULHABER de eerste prijs heeft veroverd in de categorie “Excellente productie van kleine series”, aandrijvingen van PiezoMotor in medische toepassingen en FAULHABER-aandrijvingen in de textielindustrie en in moderne e-biketechnologie. Het gratis magazine is online en in druk verkrijgbaar.

 High-tech in de hoofdrol (pagina 14)

Wereldwijd werd in 2017 meer dan 1,4 biljoen dollar aan kleding uitgegeven. Kunt u zich de hoeveelheid garen in deze berg kleding voorstellen? Wij ook niet – maar het moet wel miljoenen kilometers zijn geweest. Al dit garen werd tijdens in de loop van de productie meerdere malen op- en afgewikkeld. Dat wikkelen is maar één van de processtappen in de textielindustrie waarin de compacte en duurzame aandrijvingen van FAULHABER zich dagelijks bewijzen.

 Fabriek van het jaar (pagina 6)

FAULHABER heeft zich ook bewezen in de wedstrijd “Fabriek van het jaar” en heeft de hoofdprijs in de categorie “Excellente productie van kleine series” opgeëist. Ik ben heel blij, het is een enorme eer voor ons bedrijf. We zijn er samen – dat is heel belangrijk voor mij – in geslaagd om FAULHABER ook op het gebied van productie naar de top te brengen. Door ons voortdurende streven naar verbetering van de processen, onze synchronisatie over de locaties heen en de hoge mate van automatisering konden we de jury van de meest traditionele en competitieve benchmark-competitie overtuigen” aldus Dr. Thomas Bertolini, CEO bij FAULHABER.

Door een storm van ionen in dienst van de geneeskunde (pagina 10)

Hoe meer we weten over een tumor, hoe beter we hem kunnen bestrijden. Met positronemissietomografie (PET) is het mogelijk om kankercellen zeer nauwkeurig te onderscheiden van het omliggende weefsel. De zeer gedetailleerde beelden worden gemaakt met behulp van laagradioactieve isotopen, die worden geproduceerd in deeltjesversnellers. In de GENtrace cyclotrons van GE Healthcare, helpen PiezoMotor aandrijvingen. De onvriendelijke omstandigheden in zulke machines hebben daar geen enkele invloed op.

 GPS voor de Melkweg (pagina 18)

Wat gebeurt er in de Melkweg? We weten er verrassend weinig van, want we hebben er letterlijk moeite mee om door de bomen het bos te zien. Maar het door Britse astronomen geïnitieerde MOONS-project wil daar verandering in brengen. Technologie van FAULHABER zal daarbij een belangrijke rol spelen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics