Windmolen fabrikant EWT start eigen bladenfabriek in Enschede

0

Mark Jones, CEO EWT.

EWT , de toonaangevende fabrikant van windmolens met een vermogen tot 1MW, opent in Enschede een eigen bladenfabriek om de continuïteit van de productie van de DirectWind windmolens te waarborgen.

In opvolging van EWT’s internationale groei heeft EWT besloten de productie van rotorbladen in eigen beheer te gaan uitvoeren. De productie zal zorgen voor continuïteit, onafhankelijkheid en hoge kwaliteit en wordt alleen ingezet voor eigen gebruik. Met het uitbesteden van de productie aan derden heeft EWT veel kosten voordelen ondervonden, echter met het in huis nemen van de productie zorgt een strakke planning voor een compensatie, strakke levertijden en bladen van hoogwaardige kwaliteit. EWT wordt hiermee de enige bladenfabrikant in Nederland.

Enschede was voor EWT de locatie bij uitstek. “Deze regio staat bekend om zijn kennis in wind- en bladentechnologie en toewijding in de verdere groei van toekomstige technologie. Ook logistiek gezien past de nieuwe fabriek goed bij EWT’s supply chain, klant- en bedrijfsprofiel. De aanwezigheid van EWT’s nieuwe bladenfabriek zorgt voor een gewaardeerde hightech investering in de regio” aldus Mark Jones, CEO EWT.

EWT zal de komende maanden meer personeel gaan werven voor de productie van de bladen en heeft een interne opleiding opgezet voor training van het nieuw te werven personeel. Vanwege het intensieve productieproces verwacht EWT dat het aantal personeelsleden in 2018 fors zal gaan stijgen.

EWT zal blijven samenwerken met andere bladen fabrikanten, om de solide, betrouwbare en gevarieerde supply chain basis te behouden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics