European Innovation Counsil investeert € 9 miljoen in IMSystems’ Archimedes Drive.

0

European Innovation Counsil (EIC) investeert in totaal 9 miljoen euro in IMSystems om de Archimedes-aandrijving te commercialiseren. UNIIQ was een van de eersten die het potentieel onderkende van deze belangrijke technologie die de eerste echte doorbraak is in de wereld van de transmissies in meer dan zestig jaar. IMSystems heeft de Archimedes Drive uitgevonden, een nieuwe zeer nauwkeurige snelheidsreductietechnologie die van fundamenteel belang is om de creatie van nauwkeurigere robottechnologieën mogelijk te maken. Met deze financiering toont EIC het belang aan van een betere automatisering om de positie van Europa verder te versterken. Na UNIIQ heeft InnovationQuarter via haar fonds IQCapital deelgenomen aan 3 vervolgfinancieringsrondes.

Link magazine editie september 2022 thema Arbeidsmarktkrapte: een zorg, maar ook kansrijk. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

“We zijn erg blij met deze aankondiging van de EIC,” zegt Jack Schorsch, oprichter en CEO van IMSystems en uitvinder van de Archimedes Drive. “Met dit fonds erkent de European Innovation Council het belang van investeringen in robottechnologieën, die van vitaal belang zijn voor de groeiende vraag naar industriële automatisering met hoge precisie.”

De Europese Commissie selecteerde innovatieve deep tech start-ups na de tweede EIC Accelerator cut-off van dit jaar in juni. De bedrijven werden geselecteerd in een zeer competitief proces, dat kan worden geclassificeerd als het vlaggenschip van de Europese investeringen. Uit een totaal van meer dan 1000 aanvragen zijn in totaal 232 bedrijven door EIC-jury’s ondervraagd. Het jurypanel bestaat uit vooraanstaande deskundigen, investeerders en ondernemers uit heel Europa. Zij onderzoeken en evalueren elk voorstel van KMO’s grondig.

IMSystems zal deze financiering gebruiken om de Archimedes Drive verder te commercialiseren. Dit betekent dat de productcatalogus zal worden uitgebreid en bovendien zal IMSystems zich nog sneller kunnen aanpassen aan de wereldwijde marktbehoeften.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics