DISCA 2012 Winnaar Best Logistics Supplier 2012

0

Labo Mechanische Bewerking winnaar Best Logistics Supplier Award 2012.

‘Trots? Of, zoals we in Friesland zeggen, grutsk?’, vroeg juryvoorzitter Joost Krebbekx aan de winnaar van de Best Knowledge Award 2012? ‘Omdat alle drie de prijzen naar Brabant gaan, zou ik het keigaaf willen noemen’, repliceerde Geert Jakobs, cto van VDL ETG, gevat. Zijn reactie was tekenend voor de goede, losse sfeer waarin de DISA-contest ook deze keer weer verliep.

laboDe DISA-contest wordt jaarlijks georganiseerd door Link Magazine en werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door ING en Sofon Guided Selling. Voor de elfde ‘DISA’ in successie werden al met al 277 toeleveranciers door hun opdrachtgevers genomineerd. Veel bekende namen, jazeker, maar toch ook een aantal ‘onbekenden’. In een uitgebreid assessment, waarin de onderlinge verschillen flinterdun bleken, kwam Labo Mechanische bewerking als ‘beste industriële toeleverancier van Nederland’ bovendrijven:  Labo Mechanische Bewerking (Best Logistics Supplier Award)

De uitreiking van de Dutch Industrial Suppliers Awards 2012 vond plaats in de sfeervolle ambiance van Boerderij Mereveld in Utrecht. Foto’s: Sam Rentmeester

Best logistics supplier: Labo Mechanische Bewerkingdisca labo

Nieuw in de DISA, en daarmee ‘grote onbekende’ onder de winnaars van dit jaar, is Labo Mechanische Bewerking. labo mart stokmansDirecteur-eigenaar Mart Stokmans, die het bedrijf 27 jaar geleden in zijn eentje opzette (‘met een enkelvoudige draaibank’), toonde zich blij verrast. ‘Maar dit is geen garantie voor de toekomst. Verbeteren is een continu proces, we moeten op onze hoede blijven.’ De Geldropse toeleverancier is al jarenlang partner van veel gerenommeerde bedrijven in de (fijn)mechanische industrie, ook voor prototypeontwikkeling en klantspecifieke samenstellingen. ‘Met al hun uitstekende logistieke kwaliteiten een heel goede ontzorger van de klant’, oordeelt de jury. ‘Een echt familiebedrijf, dat een grote betrokkenheid toont bij opdrachten en dat – mede omdat ze zo zijn georganiseerd dat ze goed met een sterk wisselende vraag en sterk wisselende seriegroottes kunnen omgaan – snel en op tijd uitvoert en aflevert. Deze toeleverancier is sterk geautomatiseerd. De prijzen zijn mede daardoor van Oost-Europees niveau.’ Verder was Labo indertijd een van de eersten die volledig conform de QLTC-eisen (Quality, Logistics, Technology en Costs) kon leveren. ‘De leverbetrouwbaarheid ligt rond de 95 procent. Repeterende fouten komen niet voor: klachten worden direct en op de goede manier opgepakt.’

Labo Mechanische Bewerking is een verspanend bedrijf en producent van monodelen in series van klein (ook proto’s) tot middelgroot. Als typische ketenleverancier legt het de focus op het ontzorgen van klanten, technisch (ondersteuning bij ontwikkeling en engineering) en financieel (minimaliseren totaalkosten). Labo is een familiebedrijf en heeft een personeelsbestand van twintig medewerkers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics