Delftse studenten team, Silverwing, is één van de tien winnaars van de GoFly competitie van Boeing

0

Een team van Delftse studenten is één van de tien winnaars in de eerste ronde van de GoFly competitie van Boeing. Het doel van de eerste ronde, waarvan de prijs $20,000 was, was om een verticaal opstijgend en landend vliegtuig te ontwerpen voor één persoon. Het Delftse team, Silverwing genaamd, is gegaan voor een concept wat nog het meest te vergelijken is met een vliegende motor.

Met de GoFly competitie probeert Boeing de ontwikkeling van persoonlijke vliegtuigen te stimuleren. Als belangrijke voorwaarden heeft Boeing gesteld dat het vliegtuig veel stiller en veel kleiner moet zijn dan bestaande vliegtuigen. Daarbij moet het verticaal kunnen opstijgen en landen. Uiteindelijk is de finale van de competitie in september 2019, de hoofdprijs is dan $1,000,000. Onder de inzendingen voor de competitie zitten vele verschillende concepten. Er zijn helicopters, jetpacks en varianten met vleugels. Silverwing is gegaan voor een ontwerp met vleugels om grotere afstanden te kunnen vliegen met een veel lager energie verbruik

Victor Sonneveld is de oprichter van het team Silverwing..

“Het Silverwing ontwerp is uniek door zijn elektrische, betrouwbare ontwerp dat toch tot de snelste van de competitie behoort.”  Aldus de oprichter van het team Victor Sonneveld.

Silverwing gaat het prijzengeld van de eerste ronde gebruiken om hun concept verder te ontwikkelen en te bouwen in 2019. Uiteindelijk wil Silverwing het voor iedereen mogelijk maken een elektrisch vliegtuig voor de deur te hebben voor persoonlijk gebruik.

Meer informatie over GoFly competitie probeert Boeing

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics