DAF kan nu persluchtverbruik 24/7 monitoren

0

Persluchtfabrikant BOGE heeft in de productiefabriek van DAF Trucks te Eindhoven twee van haar nieuwste High Speed Turbo-compressoren geïnstalleerd. De productie bij DAF Trucks draait nu mede dankzij deze twee innovatieve olievrije compressoren.

De hightechindustrie eist steeds vaker perslucht van een hogere kwaliteit. Om aan die eis te voldoen, heeft BOGE een aantal volledig olievrije installaties ontwikkeld, waaronder de HST-serie. Deze compressoren bevatten helemaal geen olie en zijn daarom van olieklasse 0. Met de high speed turbo-technologie heeft BOGE een unieke sprong voorwaarts gemaakt. Het ingenieuze design van de compressor berust op een luchtgelagerde aandrijfas, wat de efficiëntie verhoogt en de kosten aanzienlijk verlaagt.

Eigen baas over perslucht
En dat is precies waar DAF naar zocht, aldus Ton van de Weetering, Commodity Manager bij DAF Trucks. ‘We zoeken we altijd naar nieuwe mogelijkheden om te blijven innoveren en de productie nog efficienter te laten verlopen. De High Speed Turbo-compressoren van BOGE helpen ons hierbij. DAF staat net als BOGE voor innovatie en vernieuwing en met deze nieuwe installatie kunnen we ons persluchtverbruik ook geheel zelf reguleren.’ Daarbij kan DAF met de optie ‘Remote Monitoring’ alle gegevens over het persluchtverbruik zelf inzien. Dat betekent niet dat zij op zichzelf zijn aanwezen: 24 uur per dag, zeven dagen per week bewaken BOGE-ingenieurs vanuit de productiefabriek in het Duitse Bielefeld het systeem. Een overschrijding van een grenswaarde of ongewone werking is daardoor direct bekend en kan snel worden verholpen.

Altijd op zoek naar verbetering
De ‘Remote Monitoring’-optie is onderdeel van het BOGE-verbeterprogramma. Dat houdt in dat BOGE actief verbetermogelijkheden voorstelt voor onderdelen van de specifieke compressorinstallatie. Ronald Engberts, Country Manager BOGE Nederland: ‘BOGE is een typisch familiebedrijf en innovatie en persoonlijke service hebben wij hoog in het vaandel. We zijn enorm trots op het vertrouwen dat DAF in ons en onze producten en specialisten heeft. En dat dat zo is, blijkt wel uit het feit dat we de fabriek in de nabije toekomst gaan voorzien van nog eens vier extra compressoren.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics