Content platform Hulc in de lift door angel-investeerders

0

Online marktplaats voor bloggers Hulc heeft het vertrouwen van twee angel-investeerders gewonnen. Met het opgehaalde bedrag is de snelgroeiende startup van mening in 2018 de grootste marktplaats voor online content van Nederland te worden. Hulc brengt marketeers eenvoudig in contact met bloggers en influencers. Door het groeiende succes zijn er ook plannen voor een uitbreiding naar Duitsland en de Verenigde Staten.

Hulc is ontstaan vanuit contentmarketing bureau Contany. Waar Contany zich richt op het creëren en optimaliseren van blogs, richt Hulc zich op de andere tak van zoekmachineoptimalisatie: externe content en linkbuilding.

“Vanuit onze klanten bij Contany zagen we een groeiende vraag naar externe content. Bedrijven moesten voorheen zelf uitzoeken welke blogs en websites mogelijk interessant waren om samenwerkingen mee aan te gaan. Het uitzoeken en contact leggen kan snel een behoorlijk tijdrovende klus worden. Wij zagen een mooie kans om een eigen platform te ontwikkelen om dit proces te versoepelen.” zegt Jordi Bron, oprichter van Hulc.

Sinds de oprichting in juni van 2017 weten honderden marketeers, bloggers en andere influencers elkaar dagelijks via het platform te vinden. Een marketeer plaatst een opdracht op het platform en ontvangt binnen korte tijd meerdere reacties van relevante publishers. Data als het aantal bezoekers en de domein autoriteit is inzichtelijk en zo kan een eerlijke prijs worden afgesproken voor een of meerdere vermeldingen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics