Chris Nillesen ontvangt Kees Kooij Award 2019

0

Op 19 december 2019 reikte Mikrocentrum voor de 16e maal de Kees Kooij award uit. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Mikrocentrum. Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst ontving docent Chris Nillesen de award van directeur Geert Hellings.

Chris Nillesen is al sinds 1998 landelijk actief als docent voor de cursussen laserveiligheid bij Mikrocentrum. Chris staat bekend als een zeer vakkundige, betrouwbare, betrokken en constant naar verbetering strevende docent.
Elke klant krijgt maatwerk in het lesmateriaal, zodat de cursus direct aansluit op de praktijksituatie van de deelnemers. Zo heeft hij in 2016 voor ASML een E-Learning (CBT) Laser Safety Training ontwikkeld. Ook zette Chris voor ASML-Wilton in de VS de cursus Advanced Laser Safety op. In plaats van af te reizen, ging Chris de uitdaging aan, om de cursisten vanuit Veldhoven op afstand te trainen en met succes. Er zijn al diverse groepen op deze manier opgeleid. Bovendien is Chris, naast zijn rol als docent, ook nauw verbonden met Mikrocentrum evenementen op het gebied van laserveiligheid.
Veiligheid bij lasers voorop
Chris is naast een zeer vakkundig docent, ook kritisch op zijn vakgebied en het gebruik van lasers in de breedste zin van het woord. Zo stelde hij naar aanleiding van een NOS-uitzending over het gebruik van de gevaarlijke illegale laserpointer, samen met Tweede Kamer lid Kooijman, kritische vragen aan de Minister van Veiligheid en Justitie Ard van de Steur over het gebruik ervan.
Frank Bruls (Manager Afdeling Opleidingen): “Mikrocentrum waardeert Chris zeer naast zijn rol als docent, om zijn vakmanschap en (sociale)vaardigheden. Chris zorgt altijd voor een prettige sfeer in de samenwerking en is zeer deskundig, betrouwbaar, betrokken, punctueel, flexibel en meedenkend. Hij draagt Mikrocentrum een warm hart toe en is met recht een ambassadeur!”
Over de Kees Kooij award
Kees Kooij, oud-directeur van Philips CFT, was van 1992 tot en met 2004 voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum. Vanwege zijn grote verdiensten voor Mikrocentrum is bij zijn afscheid in 2004 de Kees Kooij Award ingesteld, die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Mikrocentrum.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics