Challenging the future: onthulling van de Ecorunner 8

0

Op 24 mei presenteerde een studententeam van de TU Delft hun Ecorunner 8 aan de wereld. Wij hadden het geluk bij deze bij deze spectaculaire onthulling aanwezig te mogen zijn.

De Ecorunner 8 is een auto die duizenden kilometers kan rijden op het equivalent van 1 liter benzine. Volgens de berekeningen kan de nieuwe auto 5000 kilometer rijden op het equivalent van 1 liter benzine. Hoeveel kilometer de auto daadwerkelijk kan rijden, zal duidelijk worden tijdens de Eco-marathon in Londen aankomende juli. Tijdens deze Eco-marathon strijdt het Eco-Runner team tegen andere studententeams uit Europa. De verwachtingen zijn hoog, het huidige record staat op 3653 km/L benzine-equivalent.

Een grote verbetering dit jaar is de wegligging. Volgens het team leidt het ietwat scheef zetten van de wielen ertoe dat men bijna niet hoeft te sturen om rechtdoor te blijven gaan. Op deze manier hoeft men minder te corrigeren, wat brandstof bespaart. En er is meer: “De grootste winst in efficiëntie is nu te behalen in de empirische data acquisitie en het maken van regelsystemen voor de power train, zodat de fuelcell en de motor allebei altijd op het meest optimale punt opereren.”, aldus team Eco-Runner.

Wij als EPR zijn heel blij dat wij een partnerschap aan zijn gegaan met het Eco-Runner team. Als hightech bedrijf vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan innovatie door onze kennis te delen. Voor de Ecorunner 8 hebben wij een stukje co-engineering en productie gedaan voor een van de PCBA’s. Het doet ons goed om te zien dat zoveel bedrijven het Eco-Runner team sponsoren. Samen een betere wereld bouwen, met innovatieve en ambitieuze mensen. Heel veel succes in Londen team Eco-Runner. Go get them, tigers!

Partners van Ecorunner 8

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics