Cerescon: één van de 6 beste robotbedrijven ter wereld

0

Cerescon met Sparter, de selectieve oogstrobot voor witte asperges, is één van de 6 finalisten van de Agro Innovation Lab Robotics Challenge 2019. De jury was onder de indruk van de innovatieve oplossing van Cerescon. “Ik zou heel blij zijn als we de eerste waren die de Sparter op Oostenrijkse velden hadden”, zegt Reinhard Wolf, CEO van RWA Raiffeisen Ware Austria AG. De marktintroductie van de Sparter is gepland voor 2020.

Sparter
Sparter gaat de oogstkosten voor witte asperges halveren. Behalve deze kostenreductie, geeft de Sparter  ook meer en betere kwaliteit asperges dankzij de unieke gepatenteerde ondergrondse detectiemethode.
Het veroorzaakt minder ondergrondse schade dan handmatig oogsten en vermindert de violette kleur en open koppen van de asperges. Het marktintroductiemodel wordt een zelftrekkende 1-rijige versie.Robotics Challenge

De Robotics Challenge wordt georganiseerd door Agro Innovation Lab, het innovatieplatform van BayWa AG en RWA Raiffeisen Ware Austria AG, twee van de grootste spelers in de wereldwijde agrarische sector. De Robotics Challenge 2019 begon dit voorjaar met de identificatie van 129 hightech agrarische bedrijven van over de hele wereld. Na meerdere selectierondes werden 6 van de meest veelbelovende bedrijven gekozen als deelnemers voor de finale; Cerescon was één van hen. Het doel van de uitdaging is het definiëren en implementeren van een technische validatie, evenals een marktstrategie of uitbreidingsconcept. De deelnemers hebben uitzicht op een verkoopsamenwerking met en / of een investering door BayWa en RWA.

In de editie van oktober 2019 een uitgebreid interview met Cerescon en haar leveranciers

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics