Buck denkt met vestigingen in VS bedrijven naar Nederland te halen

0

Het economische, logistieke en locatie-adviesbureau Buck Consultants International opent twee nieuwe kantoren in Californië: in Burlingame – San Mateo county (centraal gelegen in Silicon Valley tussen San Francisco en San José) en in Mission Viejo, Los Angeles. Als directeur Californië is Jim Renzas benoemd. ‘We adviseren veel high-tech bedrijven uit Californië over locatie- en logistieke keuzes in Europa en Azië. Californië alleen al is de zesde economie ter wereld met o.a. die unieke concentratie van techbedrijven in Silicon Valley. Met deze nieuwe vestigingen kunnen we onze opdrachtgevers aan de Amerikaanse westkust nog beter bedienen’, aldus René Buck, directeur Buck Consultants International.

Met de uitbreiding in Californië heeft Buck Consultants International een nieuwe mijlpaal bereikt. Vorig jaar opende het adviesbureau ook al vestigingen in Atlanta, Shanghai en Singapore. ‘We werken voor groeiende internationale bedrijven, die over de hele wereld zaken doen en onafhankelijk, gedegen advies willen over de kosten, kwaliteit en risico’s van vestigingslocaties en over de opzet van efficiënte logistieke structuren. Bovendien stellen veel bedrijven vragen over hoe ze moeten reageren op Brexit en de onduidelijkheid over wereldwijde handels- en investeringsverdragen, als dat bijvoorbeeld leidt tot importheffingen. Met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump en belangrijke verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland op komst, groeit de vraag naar ons gespecialiseerde advies over locatiestrategieën en supply chain scenario’s’, aldus René Buck.

Volgens Buck kan ook Nederland als vestigingsland profiteren van haar wereldwijde expansie. ‘We kennen de potenties van Nederland als locatie voor internationale distributievestigingen, hoofdkantoren, R&D-laboratoria en data centra natuurlijk heel goed. Als we voor meer bedrijven werken die in Europa willen uitbreiden, dan wordt ook Nederland als potentiële locatie voor nieuwe vestigingen in die analyses meegenomen. We hebben prima contacten met alle nationale en regionale organisaties die bedrijven naar Nederland willen halen, maar ook met bijvoorbeeld science parks en campussen of ontwikkelaars en investeerders in vastgoed.’
Ook voor de BCI-studies naar bedrijventerreinen, logistieke regio’s en ontwikkeling van technologieclusters is kennis van internationale bedrijven en wereldwijde markten cruciaal. ‘Er is geen adviesbureau in Nederland dat advisering aan dynamische bedrijven zo goed kan doorvertalen naar wat overheden kunnen doen om het vestigingsklimaat te verbeteren en de economie te stimuleren. We verwachten dan ook verdere groei van het aantal medewerkers in onze kantoren in Nijmegen en Den Haag’, aldus Buck.

De nieuwe directeur van Californië Jim Renzas, geboren en getogen in Californië, heeft ruim 30 jaar ervaring met locatiekeuzes van bedrijven en onderhandelingen met overheden. Hij werkte voorheen o.a. voor KPMG en Arthur Andersen. Renzas: ‘BCI staat wereldwijd bekend als één van de leidende onafhankelijke adviseurs als het gaat om de ontwikkeling van locatie- en supply chain strategieën en de vertaling daarvan in concreet locatieadvies en logistieke analyses. Ik zie er naar uit meer Californische bedrijven te adviseren met hun wereldwijde expansie.’

Buck Consultants International adviseert bedrijven over optimalisatie van vestigingen (fabrieken, distributiecentra, kantoren), bij verbetering van supply chains (efficiënte belevering van goederen bij klanten) en locatiekeuzen voor nieuwe vestigingen in Europa, Azië, de VS en Latijns-Amerika. Daarnaast werkt BCI voor opdrachtgevers die het vestigingsklimaat in hun regio of stad willen verbeteren, investeren in vastgoed of de economie willen stimuleren. Het betreft o.a. het maken van plannen voor de ontwikkeling van (regionale) technolo-gieclusters, het opstellen van programma’s voor bedrijfslocaties, het uitvoeren van vast-goedmarktanalyses en het optimaliseren van infrastructuur.
BCI heeft vestigingen in Nijmegen, Den Haag, Londen, Parijs, Frankfurt en Brussel; in de VS in Atlanta, San Mateo en Los Angeles en in Azië in Singapore en Shanghai. Bij het bu-reau werken 60 medewerkers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics