AWL volgt veeleisende automotive naar de VS

0

AWL is voor haar automotiveklanten een partner met het ‘commitment’ om hen wereldwijd te volgen en zo de veeleisende automobielindustrie adequaat te voorzien van de gevraagde productiecapaciteit. AWL ontwikkelt zich in een snel tempo om zo aan de groeiende vraag van haar klanten te voldoen. Heeft het bedrijf in 2013 haar vleugels uitgeslagen naar China en eind 2016 naar Mexico. Nu staat zij aan de vooravond van uitbreiding naar Amerika, een interessante markt vanwege de aanwezigheid van haar belangrijkste klanten en de groei van de automobielindustrie.

Direct na de zomer wordt met de bouw van de eerste machines in Amerika gestart. In Spartanburg, South Carolina is een fabriekshal van 3500 m2 gehuurd met voldoende uitbreidingsmogelijkheden om de toekomstige groei op te kunnen vangen. De aankomende maanden zal het bedrijf focussen op het uitbreiden van het team en de inrichting van het pand. Per Blohm is aangesteld als Business Unit Manager Amerika, een man die met zijn ruime ervaring in automatisering, techniek en internationaal zakendoen goed in staat is bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van AWL in Amerika, aldus persinformatie van AWL.
Brand van ’t Hof, CEO van AWL over de nieuwe vestiging: ‘Dit is in lijn met de globale groeistrategie van AWL, waarbij wij onze klanten een wereldwijde standaard aanbieden met lokale service en bouw. Met name in het automobiel segment zien wij in Amerika de kansen liggen. Zowel voor onze bestaande klanten die wereldwijd produceren als voor nieuwe lokale spelers.’
Het is de bedoeling dat de nieuwe vestiging van AWL een volwaardige, zelfstandige vestiging wordt, waarin alle disciplines – waaronder engineering en assemblage – vertegenwoordigd zijn. De verwachting is dat AWL Amerika eind 2018 meer dan 50 medewerkers heeft.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics